На українців чекає здорожчання популярних харчів

В Україні найближчими місяцями суттєво дорожчатимуть популярні продукти.

36_gnach1_jpg_resized.jpg (64.02 Kb)

Насамперед, овочі, молочка, сало. У ціні також зростатиме і м’ясо, проте не так швидко. Про це розповів економічний експерт Юрій Гаврилечко в ефірі “Сніданку”

“Сало дорожчатиме більшими темпами, ніж м’ясо. Саме сальних порід свиней в Україні фізично набагато менше зараз, ніж м’ясних. Тому сало, швидше за все, буде нижче за якістю та вище за ціною”, – спрогнозував Гаврилечко.

Також, за словами Гаврилечка, суттєво дорожчатимуть і овочі, щомісяця додаючи в ціні до 7%.

“Овочі дорожчатимуть. Насамперед через те, що умови зберігання безпосередньо залежать від ціни на електроенергію (для бізнесу. – Gazeta.ua)”, – зазначив фахівець.

Що стосується м’яса, то найскладніша ситуація складається з яловичиною, вважає експерт. Цього виду м’яса, за його словами, може стати менше – через війну та непрості умови утримання худоби.

З тих же причин у країні відбувається подорожчання молочних продуктів, додає гендиректор Асоціації виробників молока Ганна Лавренюк. Так, зменшення поголів’я корів вже призводить до нестачі молока.

“В Україні є досить суттєвий дефіцит молока-сировини. Насамперед для України це пов’язано не з економічними факторами, а з наслідками військової агресії та фізичного знищення цілої низки підприємств. Ціни на молочні продукти можуть зростати протягом 2024 року. Крок підвищення становитиме 3-5%, до 10%”, – зазначила Лавренюк.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *