Держстат: як подорожчали послуги ЖКГ за рік

В Україні подорожчали послуги ЖКГ. За рік – з вересня 2022 року до вересня 2023-го – їхня вартість збільшилася на 13,2%. Найбільше – на електроенергію, тариф на яку зріс на 69,7%.

3646_0_main_new_12247194.jpg (59.43 Kb)

Про це повідомляє Держстат . За його даними, на решту комунальних послуг розцінки збільшилися не так сильно.

Зокрема, на збирання сміття – на 9,9%. А на утримання та ремонт житла – на 5,5%.

Послуги з управління багатоквартирними будинками подорожчали на 2,7%. Ще менше:

водопостачання – на 0,8%;
каналізація – на 0,7%.
Водночас, вартість природного газу не змінилася. А гаряча вода та опалення взагалі подешевшали. Зниження ціни становило 0,2%.

Скільки доведеться платити за електроенергію у жовтні

У жовтні ж українці платитимуть за електрику за тим самим тарифом, що й у вересні . Він становить 2,64 грн за кіловат-годину, причому незалежно від обсягу споживання.

Водночас у планах влади залишити тариф на поточному рівні до закінчення опалювального сезону 2023/2024, повідомив міністр енергетики Герман Галущенко. Тобто до березня-квітня.

Справа в тому, зазначив міністр, що до кінця грудня 2023 року в Україні діє положення про покладання спецобов’язків на ринку електроенергії (PSO/ПЗГ) щодо забезпечення доступної електроенергією населення. І дію цього режиму мають намір продовжувати.

“Ми продовжуватимемо дію ПСО до кінця опалювального сезону. Тому питання підвищення тарифів навіть не обговорюється”, – сказав міністр.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *