Ціни на огірки пробили психологічну відмітку: скільки коштує кілограм

Стрімке зростання цін на огірки пов’язане з їхньою обмеженою пропозицією в умовах підвищеного попиту.

5850_ogirky_z_turechchyny.jpg (100.01 Kb)

Крім зростання цін на моркву в Україні фіксують також підвищення цін на огірки. Українські тепличні комбінати пропонують до продажу огірок в середньому на 13% дорожче, ніж наприкінці минулого робочого тижня. Як йдеться на аналітичній платформі EastFruit, закупівельні ціни на огірки наразі складають 60-70 грн/кг.

Настільки стрімке зростання цін учасники ринку аргументують досить обмеженою пропозицією тепличного огірка в умовах підвищеного попиту.

“Вибірки в комбінатах помітно знизилися після погіршення погодних умов. Також підтримку цінам надає відсутність конкуренції з боку турецької продукції”, – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що попри чергове подорожчання, сьогодні тепличні огірки в Україні коштують у середньому на 10% дешевше, ніж рік тому.

Однак галузеві експерти не виключають, що подальше подорожчання в цьому сегменті може вкрай негативно позначитися на темпах збуту тепличного огірка.

Ціни на харчі в Україні
У вересні порівняно з липнем майже всі інгредієнти борщу, крім томатної пасти (+5%), м’яса (+19%) та сметани (+12%) подешевшали. Найбільше впали ціни на капусту (- 548%), цибулю (- 385%) та моркву (- 285%).

Також суттєво подешевшали наступні складові борщового набору: картопля (на 93%), буряк (на 59%) та соняшникова олія (на 5%).

За словами експертів, у жовтні можуть подешевшати певні види круп, деякі овочі та та фрукти, а також соняшникова олія та цукор.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *