Чому в Україні дорожчає один з основних овочів

В українських магазинах зростають ціни на торішню моркву. Це пояснюється тим, що сільськогосподарські господарства фактично вичерпали запаси овоча, а попит на нього залишається високим.

2854_4_main.jpg (87.08 Kb)

У зв’язку з цим аграрії, у яких все ще є певні обсяги моркви, можуть надалі підвищувати відпускні ціни, стверджують аналітики EastFruit.

“Сьогодні українські фермери готові відвантажувати якісну моркву по 9-15 грн/кг ($0,23-0,38/кг), що в середньому на 26% дорожче, ніж наприкінці минулого робочого тижня”, – кажуть аналітики.

Ключові гравці ринку констатують збільшення торговельної активності на ринку моркви в Україні. На тлі сезонного скорочення запасів овоча в місцевих господарствах це призвело до дефіциту якісної моркви на ринку.

Торік тому на українському ринку моркви була така ж сама ситуація. Тоді ціни на якісну продукцію були в середньому в 3,4 раза вищими.

Ціни на моркву у супермаркетах

Згідно з даними “Мінфін”, у квітні середня вартість моркви становила 11,28 грн. Тим часом в найбільших торгівельних мережах України ціни на стару моркву варіюються від 9,9 грн до 30 грн за кілограм:

NOVUS – 9,89 грн/кг;
“Еко-маркет” – 11,9 грн/кг;
“Мегамаркет” – 30 грн/кг;
METRO – 13,9 грн/кг.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *