Ціни на золото демонструють рекордне зростання

Удари українських дронів по російським нафтопереробним заводам впливають на популярність золота.

9382_177707-1_large.jpg (43.66 Kb)

Ціни на золото продовжують демонструвати рекордне зростання через побоювання зростання інфляції, яка збільшила попит на золото як інструменту страхування. Вартість спотового золота зросла на 0,2% до 2283,76 доларів США за унцію і досягла рекордного рівня в 2288,09 доларів США під час сесії, повідомляє Reuters.

“Золото продовжує отримувати потоки активів-притулків, оскільки Україна продовжує атакувати російську нафтову інфраструктуру, через що ігнорується зростання прибутковості американських облігацій та перспективи того, що ФРС (Федеральна резервна система США – УНІАН) не знизить ставки в червні”, – зазначив старший аналітик City Index Метт Сімпсон.

Золото, яке використовується для захисту від інфляції під час політичної та економічної невизначеності, цього року додало понад 10,8%.

“Наразі золото відчуває, що інфляція є більше рушійною змінною, ніж процентні ставки, і частина імпульсу також визначається спекулянтами, хедж-фондами та товарними фондами, які починають купувати золото щоразу, коли їхні кількісні системи дають їм сигнали”, – відмітив аналітик Marex Едвард Меїр.

Крім того, зросла також ціна на срібло на 1% до 26,36 доларів за унцію. Платина зросла на 0,9% до 926,80 доларів, а паладій подорожчав на 0,8% до 1011,62 доларів.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *