Ціни на помідори пробили психологічну позначку

В Україні почали зростати ціни на тепличні помідори, причому інтенсивно. Так, 27 жовтня учасники ринку продавали овоч одразу на 17% дорожче, ніж тижнем раніше. Відповідно, незабаром підвищення цін торкнеться і супермаркетів.

15_tomato.jpg (28.9 Kb)

Причин зростання цін, зазначають аналітики EastFruit , кілька. Зокрема:

суттєве зниження пропозиції продукції над ринком;
Досить високий попит.
Ще один фактор – похолодання. Справа в тому, що через нього дозрівання овочів сповільнилося. А це призвело до їх нестачі.

“Постачання продукції з місцевих тепличних комбінатів досить малооб’ємне і нестабільне. Так, у більшості з них дозрівання томатів сильно сповільнилося через похолодання, а поставки з парникових теплиць припинилися зовсім”, – йдеться в повідомленні.

При цьому наголошується: складна ситуація і з імпортом. Зокрема, продавцям поки що не вдається “компенсувати нестачу пропозиції місцевих тепличних овочів за рахунок імпортної продукції”.

Які ціни в супермаркетах

Тим часом у супермаркетах уже підскочили ціни на помідори. Так, за даними Мінфіну , кілограм червоних 30 жовтня коштує в середньому 78,74 грн, що на 36,16 грн перевищує середню ціну вересня. В окремих мережах їх продають по 60-90 грн.

Auchan – 89 грн;
Metro – 74,9 грн.;
Novus – 59,99 грн.;
Varus – 79,9 грн.;
Megamarket – 89,9 грн.

Кілограм рожевих коштує в середньому 94,93 грн./кг, що на 47,5 грн. більше, ніж у вересні. У супермаркетах ціни виставили на рівні 85–100 грн. Зокрема:

Auchan – 84,9 грн.;
Novus – 99,99 грн.;
Metro – 99,9 грн.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *