Забудовники столиці намагаються відновити ринок нерухомості: в ЖК Києва пропонують акції та знижки

В квітні середня вартість квадратного метра в новобудовах Києва становить 48 000 гривень. Сьогодні небагато українців можуть дозволити собі купівлю житла. А забудовники в свою чергу розуміють, що відновлення ринку нерухомості неможливе без поступок. Тому пропонують акції та знижки на квартири.

Навесні активніше звертають увагу на новобудови як інвестори, так і шукачі житла. Аби збільшити мотивацію українців до купівлі, забудовники пропонують хороші акції та знижки. Без таких поступок з їхнього боку швидке відновлення ринку не вдасться, оскільки громадяни в більшості не мають змоги одразу придбати нерухомість. Про це йдеться в огляді сайту Pro Гроші.

“Через різке підвищення курсу долара платоспроможність громадян знизилася. Небагато людей можуть дозволити собі купівлю квартири за готівковим або банківським курсом. Тож компанії входять у становище та фіксують вартість долара за офіційним курсом Національного банку. Станом на квітень поточного року йдеться про 36,6 грн/дол. Наприклад, у Києві подібні умови доступні потенційним покупцям житла в ЖК “Метрополіс” та ЖК LUCKY LAND”, – повідомляють оглядачі ринку нерухомості.

Також вони пишуть, що якщо покупець хоче придбати готову квартиру, вже здану в експлуатацію, чимало компаній готові надати знижки. Особливо за відсутності розстрочки, тобто за бажанням клієнта заплатити повну суму одразу. Розмір знижки варіюється від 10% в ЖК Great, ЖК “Причал 8”, ЖК “Паркові Озера” до 30% в ЖК UNIT.Home.

Деякі забудовники йдуть далі та пропонують розстрочку під 0% на кілька років, подекуди додатково фіксуючи долар за курсом НБУ. Такі акції доступні потенційним покупцям ЖК Gravity Park та ЖК CENTRAL HILLS.

Водночас компанії не забувають про наших захисників і внутрішньо переміщених осіб. Їм надають додаткові знижки в розмірі 2% на квартири й апартаменти в ЖК Kub29, ЖК Crystal Park, ЖК Life Story, ЖК Eco Dream та ін.

Щодо дінаміки цін на квартири в Києві, то в квітні ЖК бізнес-класу ціна квадратного метра трохи зросла, у квітні його середня вартість становить 65 700 гривень. У березні квадратний метр коштував в середньому 65 600 гривень.

В новобудовах класу “комфорт” середня вартість квадратного метра залишилася на рівні березневих показників, тобто наразі він коштує 40 000 гривень.

Ціна квадратного метра в ЖК економкласу зросла на 1 500 гривень, порівняно із березневими показниками. Наразі він коштує в середньому 35 500 гривень. Відповідно у березні середня вартість квадратного метра становила 34 000 гривень.

Раніше ми писали, що у будівельній компанії “Київміськбуд” очікують, що Київ викупить у неї на потреби міста нерухомості на 300 млн грн. Про це повідомив президент “Київміськбуду” Ігор Кушнір. Чи піде така угода на користь Києву?

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *