Журналу Forbes Ukraine – чотири роки. Чому його варто читати

Сьогодні виповнюється чотири роки поновлення виходу Forbes в Україні. Ми запустили компанію не в найкращий для стартапу момент – під час епідемії COVID-19. Та не припинили роботу під час повномасштабної війни. Велика заслуга в цьому – наших читачів, адже головний бенефіціар нашої роботи – саме ви. Дякуємо вам за те, що читаєте нас! Ми поговорили з кількома найвідданішими підписниками Forbes Ukraine, які передплачують журнал із самого першого номера і дотепер

Головні матеріали Forbes Ukraine у email-розсилці. Раз на тиждень на вашій пошті.

Дякуємо за підписку Підписатися

Юрій Сорочинський, 53, CEO Nemiroff

Юрій Сорочинський, CEO Nemiroff /Фото з особистого архіву/колаж Олександра Карасьова

Юрій Сорочинський Фото Фото з особистого архіву/колаж Олександра Карасьова

Чому ви підписалися на Forbes Ukraine?

Я дуже давно читаю Forbes. Робив це навіть до того, як журнал вперше вийшов в Україні. Український Forbes читаю з першого випуску. Для мене це високопрофесійний журнал, який фахово розказує про бізнес.

Forbes розвиває культуру інформаційної прозорості українського бізнесу, компанії починають більше давати інформації про себе. Це зміна культури бізнес-середовища в країні.

Чим корисний Forbes Ukraine саме для вас?

Він розказує про сучасний бізнес, успіхи та провали, про тенденції та вихід на якісно інший рівень бізнесу в Україні. Forbes розвиває культуру інформаційної прозорості українського бізнесу, компанії починають більше давати інформації про себе. Хоча ще дуже обережно. А це зміна культури бізнес-середовища в країні.

З іншої боку, матеріали у Forbes можуть допомагати бізнесу покращувати партнерські відносини з іноземними компаніями. Репутація Forbes дає додаткові позитивні сигнали іноземному бізнесу про те, що в Україні є багато перспективних потенційних партнерів.

Про кого вам було би цікаво прочитати у Forbes Ukraine?

Мені цікаво читати якісний і критичний контент про український бізнес. Тут дуже багато досвіду. В українського бізнесу центр прийняття стратегічних рішень тут. На відміну від українських підрозділів іноземних компаній.

Чи потрібні друковані медіа, на вашу думку, в еру твіттера і телеграм-каналів?

Так. Коли друковане видання містить контент, який не старіє в часі, це дуже цікаво і корисно.

Оксана Мороз, 41, засновниця ініціативи з інфогігієни «Як не стати овочем»

Оксана Мороз

Оксана Мороз

Чому ви підписалися на Forbes Ukraine? 

Для мене Forbes – це вікно в бізнес, доступ до якісної інформації. Мені цікаві кейси, думки бізнесу, щоб це подавалося в легкій, але водночас насиченій формі.

Чим корисний Forbes Ukraine саме для вас?

Я працюю з інформацією, навчаю інформаційній гігієні. В кожному номері є кілька корисних для мене матеріалів. Вони лягають у комунікаційні кейси, по яких я читаю лекції. Наприклад, стаття про «Джокера». 

Чотири роки тому я б здивувалася, якби Forbes написав про «Джокера» та Uklon. Зараз це цілком органічно.

Про якого підприємця/топменеджера/лідера вам цікаво було би прочитати у Forbes Ukraine? 

Про крафтову сироварню Polton у Запоріжжі. Це еталонний маленький бізнес, який під обстрілами варить сир і, попри все, розвивається. Він достойний пушингу рівня Forbes. Інформацію про великий бізнес, який мене цікавив, я завжди знаходила у Forbes. 

Які питання нам варто висвітлити на сторінках та інтернет-порталі?

Forbes – про бізнес, але він так само і про культуру. Мені не вистачає висвітлення соціальної відповідальності бізнесу, як це було колись, і напрямів, які формуватимуть свідомого громадянина на перспективу. 

Як змінився Forbes Ukraine протягом чотирьох років? 

Forbes став глибшим і різностороннішим. Чотири роки тому я б здивувалася, якби Forbes написав про «Джокера» та Uklon. Зараз це цілком органічно. Ви пишете не лише про бізнес, кейси, нагороди, а й про теми «на вістрі». Це дає ширину, яка дуже важлива, охоплення.

Андрій Худо, 45, співзасновник холдингу емоцій !FEST 

Андрій Худо, !FEST

Андрій Худо

Чому ви підписалися на Forbes Ukraine?

Forbes – одне з небагатьох українських видань, що професійно висвітлюють кейси і тренди економічної, інвестиційної та бізнесової тематики загалом, а такий контент мені цікавий до читання.

Чи вдається використовувати інформацію Forbes Ukraine в роботі? Яка частина інформації вам корисна?

Корисно – живі бізнесові висновки підприємців із реального сектору і тих, хто робить бізнес на глобальному рівні. Ми в холдингу, власне, маємо ціль стати світовою компанією, тому вектор діяльності світового бізнесу цікавий і прикладний для мене. 

Можете виділити одну–дві найбільш корисних для вас статей за цей час?

З останніх цікавою була стаття про Ігоря Мазепу і його вихід із кризи.

Корисно – живі бізнесові висновки підприємців із реального сектору і тих, хто робить бізнес на глобальному рівні.

Які питання нам варто висвітлити на сторінках та інтернет-порталі?

Хочеться бачити ще більше новин з глобального економічного ринку.

Чи потрібні друковані медіа, на вашу думку, в еру твіттера і телеграм-каналів?

Так, потрібні. Є аналогія з книгами, і це зараз працює, попри активну диджиталізацію.

Які зміни відбулися у вашому професійному житті протягом чотирьох років?

Це турбулентний час із великою кількістю обставин, на які рідко маємо вплив. Але важливий висновок з цього періоду – маємо бути гнучкими і навчитися адаптуватися до вимушених змін.

Володимир Лемперт, 59, засновник компанії «Спецтехоснастка»

Володимир Лемперт, «Спецтехоснастка»

Володимир Лемперт

Чому ви підписалися на Forbes Ukraine?

Прочитав колись, що «люди навчаються на чужих досягненнях і власних помилках». Згоден із цим, тому насамперед цікаво, як підприємці в Україні досягають результату.

Можете виділити одну–дві найбільш корисних для вас статей за цей час?

Історія Ігоря Гуменного, його боротьба за життя. Андрій Ставніцер, який створює нереально круті та важливі проєкти. Практично всі люди з першої обкладинки, чиї історії розповідав журнал – мотивація.

Про кого вам цікаво було би прочитати у Forbes Ukraine? 

Іноді хотілося би бачити не лише українських підприємців на обкладинці. Наприклад, творця NVidia. Відчувати масштаб особистостей. Звичайно, ще багато локальних особистостей, гідних обкладинки. Але іноді, раз на рік, цікаво подивитися, що навколо, хто ці лідери, гідні наслідування.

Насамперед цікаво, як підприємці в Україні досягають результату.

Які питання нам варто висвітлити на сторінках та інтернет-порталі?

Бажано показати не лише тих, хто створює бізнес, а й тих, хто впливає на нього. Зʼявилося інтервʼю з Гетманцевим – чудово. У Олександра Соколовського бачив гарну картинку про 77 контролерів бізнесу. У кожному є начальник. Інтервʼю з ним і метрики – дуже корисна річ для бізнесу могла б бути.

Що нам треба покращити в журналі і на сайті?

Ваші рейтинги, як, наприклад, Next 250, мені сподобалися. Особливо реакція спільноти – щасливі компанії, яким надали заслужену повагу, знайшли їх. 

«Найулюбленіше слово – власне імʼя», – неточна цитата з Карнегі. Тому більше нових заслужених (іноді авансом) імен. 

Чи потрібні друковані медіа, на вашу думку, в еру твіттера і телеграм-каналів?

Я б ваші обкладинки видавав як постери. 

Максим Козицький, 43, голова Львівської ОДА

Львівська ОДА

Максим Козицький

Чому ви підписалися на Forbes Ukraine?

Forbes дає змогу зануритися в життя бізнесу, дізнатися успішні кейси, зрозуміти, чим живе економіка та де є проблеми.

Як ви споживаєте контент Forbes Ukraine?

Forbes – це постійний атрибут мого робочого столу. Виписую його останні роки. Якщо є вільна хвилина – прочитую статтю. І так повторюю, поки не прочитаю увесь. Кожний прочитаний мною номер віддаю до нашої загальної приймальні.

Чим корисний Forbes Ukraine саме для вас?

Для мене це про корисно витрачений час. Зараз я не можу займатися бізнесом, але мені все одно кортить знати головне, що відбувається, переймати досвід найуспішніших людей країни. Мені як держслужбовцю хотілося б, щоб держава була схожою на той бізнесовий світ, який описує Forbes. Щоб на державній службі все працювало так само чітко і швидко, як у бізнесі. 

Кортить знати головне, що відбувається, переймати досвід найуспішніших людей країни.

Чи вдається використовувати інформацію Forbes Ukraine в роботі? Яка частина інформації вам корисна?

Все, що стосується економіки, інновацій. На державній службі мені важливо розуміти, куди рухається економіка і про що думають, що турбує людей, які створюють додану вартість. 

Чи потрібні друковані медіа, на вашу думку, в еру твіттера і телеграм-каналів?

У мене набагато більша довіра до друкованих медіа. Плюс просто приємніше гортати сторінки журналу, ніж сидіти в телефоні. 

Віктор Шолошенко, 40, Advisory strategic consulting

Віктор Шолошенко, Advisory strategic consulting /Фото з особистого архіву/колаж Олександра Карасьова

Віктор Шолошенко Фото Фото з особистого архіву/колаж Олександра Карасьова

Чому ви підписалися на Forbes Ukraine?

Я виріс на Forbes «першого пришестя в Україну», а після його закриття не міг знайти заміни. У 2020 році я підписався з першого номера і був у списку очікування.

Мені дуже не сподобалася якість першої обкладинки… Але я почав читати. Напевно, як і для більшості читачів, гачком для мене був рейтинг «100 найбагатших українців». Однак мою справжню лояльність сформували історії тихих чемпіонів. Яценко, Рогінський, пізніше Вадатурський, Гуменний і ще сотні дивовижних нових українських історій, про які я не дізнався б з інших джерел.

Як ви звикли споживати контент Forbes Ukraine?

Для мене читання Forbes – це ритуал, тільки паперовий варіант, неділя та вимкнені гаджети. Читаю всі редакційні матеріали і 70–80% брендвойсів. 

Читаючи всі статті, я постійно знаходжу інсайти для компаній, з якими працюю.

Чим корисний Forbes Ukraine саме для вас?

Для мене це найкращий підручник з бізнесу. У своїй консалтинговій практиці я постійно міксую досвід абсолютно різних ринків і ніш. Але раніше я міксував тільки досвід тих ніш, у яких працював, не маючи уявлення, наприклад, про те, як працює ринок фінансів чи металургії. Читаючи всі статті, я постійно знаходжу інсайти для компаній, з якими працюю. І часто ми розбираємо і рефлексуємо прочитані кейси разом. 

Щороку я вибираю кілька людей, для яких я купую річну передплату у подарунок на Новий рік або день народження. Купую як символ і побажання не лише потрапити до списку найбагатших, це база, і за замовчуванням. А насамперед як побажання розвинути бізнес до стану, коли історію цього бізнесу з великим інтересом читатимуть і надихатимуться інші українські бізнесмени. Дві компанії, топменеджерам яких я дарував ці підписки, вже потрапили на сторінки Forbes. Ще я дарував підписку своєму близькому другові-підприємцю, який проживає велику кризу в його бізнесі після 2022 року. Дарував як терапію, як натхнення та приклад Brave Ukrainian entrepreneurs, які показують, що і це пройде.

Про якого підприємця/топменеджера/лідера вам цікаво прочитати у Forbes Ukraine? 

При всій повазі до Ріната Леонідовича, мені не дуже було цікаво, як там у нього справи в його бізнесі, оскільки це абсолютно не відтворювана бізнес-історія. Але мене завжди захоплюють і мотивують українські підприємці, які змінюють ринок у свої 20, 30, 40, 50 і навіть 70…

У підготовці матеріалу взяли участь: Уляна Букатюк, Микола Маранчак, Денис Кацило, Тетяна Антонюк, Ігор Орел

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *