Посібник з використання ChatGPT: найважливіші поради від OpenA

Компанія-розробник OpenAI опублікувала детальний посібник із рекомендаціями, як отримати найточніші відповіді від ChatGPT – найпопулярнішого бота зі штучним інтелектом. Forbes вибрав головне.

У Forbes Ukraine також є twitter. Якщо вам зручно читати нас там — підписуйтесь за цим посиланням.

У кінці листопада 2022 року OpenAI, американська ШІ-лабораторія, представила новий продукт – ChatGPT на основі нейромережевої моделі GPT-3.5. Мовну модель розробили з метою відповідати на запитання та надавати допомогу в складанні листів, написанні есе, кодуванні тощо.

Протягом тижня після запуску у боті зареєструвалися понад 1 млн користувачів. Компанія планує продовжувати зростати зі швидкістю, що передбачає дохід у розмірі до $200 млн у 2023-му і до $1 млрд у 2024 році.

В інструкції розказано про тактики, які допоможуть отримати найкращі результати від GPT. 

Методи, описані в посібнику з ChatGPT й GPT-4, можна застосовувати одночасно, зазначають розробники. «Ми заохочуємо експериментувати, щоби знайти методи, які найкраще підходять вам», – йдеться в повідомленні компанії.

Напишіть чіткі інструкції

ChatGPT й GPT-4 не можуть читати думки – конкретизуйте запит. Додайте деталі, аби отримати більш релевантні відповіді. Вказуйте кроки, необхідні для виконання завдання. Наведіть приклади. Чим менше GPT доведеться вгадувати, тим більша ймовірність, що ви отримаєте, що треба.

Надайте текст для довідки

GPT можуть вигадати відповіді, особливо коли їх запитують про езотеричні теми або просять навести цитати. Тому, якщо ви надасте GPT текст-довідку, це може допомогти відповісти з меншою кількістю дезінформації. Попросіть чат-бот відповісти, використовуючи цей текст та цитуючи його. 

Розділіть складні завдання на простіші 

Складні запити мають більшу ймовірність помилок, ніж простіші. Краще відсортувати та надсилати питання GPT частинами. Це полегшить їхню роботу. Для діалогових застосунків, які вимагають дуже довгих діалогів, підсумовуйте або фільтруйте попередній діалог.

Дайте GPT час «подумати»

GPT роблять більше помилок, намагаючись відповісти одразу, замість того, аби витратити час на формулювання відповіді. Ланцюжок міркувань може допомогти боту надійніше обґрунтувати відповідь. Запропонуйте генеративній моделі сформулювати власне рішення, а не поспішати з висновком.

Використовуйте зовнішні засоби

Компенсуйте недоліки GPT, надаючи їм результати інших інструментів. Якщо завдання можна виконати надійніше чи ефективніше за допомогою іншого інструменту, використовуйте його.

Систематично оцінюйте результати

Поліпшити продуктивність легше, якщо ви можете її оцінити. Час від часу варто оцінювати результати, які видав бот. Це допоможе йому в майбутньому покращити відповіді.

Як оформити запитання для ChatGPT. Приклади від OpenAI 

Не рекомендується: Як додати числа в Excel?

Рекомендується: Як скласти рядок сум у доларах в Excel? Я хочу зробити це автоматично для цілого аркуша рядків з усіма підсумками, які закінчуються праворуч у стовпці під назвою «Усього».

Не рекомендується: Хто президент?

Рекомендується: Хто був президентом Мексики у 2021 році та як часто проводяться вибори?

Не рекомендується: Напишіть код для обчислення послідовності Фібоначчі.

Рекомендується: Напишіть функцію TypeScript для ефективного обчислення послідовності Фібоначчі. Коментуйте код, аби пояснити, що робить кожен елемент і чому він написаний саме так.

Не рекомендується: Узагальніть нотатки зустрічі.

Рекомендується: Узагальніть нотатки зустрічі в одному абзаці. Потім напишіть список доповідачів і кожну з їхніх ключових тез. У кінці перелічіть наступні кроки або дії, запропоновані спікерами, якщо такі є.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *