Українців масово обдурюють охоронці в супермаркемах

Охоронці в магазинах та супермаркетах не мають права змушувати покупців оплачувати зіпсований товар – адже часто не представляють ці заклади, оскільки працюють за наймом від інших компаній. Якщо вони все-таки вчиняють подібні дії, то грубо порушують законодавство, що є причиною для виклику поліції.

36_gnach1_jpg_resized.jpg (64.02 Kb)

Про це повідомили експерти “Захисту прав споживачів”. Вони зазначили: щодо товарів покупцям завжди потрібно розмовляти лише з продавцями магазину.

Ба більше, зауважили експерти, товару із зіпсованою упаковкою не повинно бути у магазині. Відповідно, наявність такого є відповідальністю саме закладу, а не покупця.

“Охоронці не мають права говорити, що тобі робити з товарами – часто вони не представляють магазин. Якщо змушують сплатити зіпсований товар, це грубе порушення багатьох статей Закону України “Про захист прав споживачів”. Тому можна звертатися до правоохоронних органів”, – йдеться в повідомленні.

Як себе захистити

Експерти зазначають: у разі виникнення подібної ситуації покупець має насамперед вимагати перегляду відео з камер спостереження. Так можна буде чітко довести, що претензії охоронця є безпідставними.

Втім, визнається, це може не привести до бажаного результату. У такому разі експерти радять викликати поліцію.

Касири відмовляються приймати в українців деякі гривні

Водночас касири в супермаркетах можуть відмовитись приймати ті чи інші купюри – під приводом того, що їм нічим давати решту. Таке саме може статися і з монетами.

Проте подібні дії, пояснили експерти, є порушенням законодавства про захист прав споживачів. А тому за такої ситуації покупцям необхідно поскаржитися адміністрації супермаркету.

Річ у тім, що касири зобов’язані приймати у покупців банкноти й монети всіх номіналів. Ба більше, до обов’язків касирів входить самостійно стежити, щоб у касі були необхідні для решти гроші.

“Проблема “у мене немає решти” не ваша, а касира. Якщо касир продовжує говорити так, звертайтеся до керівництва магазину та повідомляйте, що касир перекладає на вас свої обов’язки”, – зазначили експерти.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *