Україна та МВФ схвалять угоду щодо наступного траншу

Україна та Міжнародний валютний фонд незабаром можуть дійти згоди щодо отримання Києвом наступного траншу за рекордною програмою розширеного фінансування. Йдеться про транш в розмірі $900 млн із загальної суми $15,6 млрд.

3017_1461677925_mvf.jpg (.82 Kb)

Попередньо угода має бути схвалена до 24 лютого – початку другої річниці російського повномасштабного вторгнення. Про це пише видання Bloomberg із посиланням на джерела. За даними співрозмовників журналістів, це може статися у четвер, 22 лютого.

Однак спочатку угода має бути ратифікована виконавчою радою МВФ, втім зазвичай це відбувається без проблем, пишуть журналісти.

За словами офіційних осіб, група співробітників МВФ на чолі з керівником місії Гевіном Греєм, яка оцінювала, чи виконала Україна умови для отримання кредиту, має завершити свою роботу і зробити заяву 22 лютого. Одне з джерел журналістів додало, що після цього може знадобитися кілька днів для остаточного узгодження.

Видання також зазначило, що якщо Конгрес США не схвалить виділення понад $60 млрд на допомогу Україні цьогоріч, кошти МВФ, імовірно, стануть другим за величиною фінансовим рятувальним кругом для Києва після грантів і кредитів ЄС.

Зазначимо, що попередній транш від МВФ в розмірі $900 млн Україна отримала 14 грудня 2023 року.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *