ВАКС засудив ексслідчого СБУ за хабар

Вищий антикорупційний суд (ВАКС) визнав винним у вимаганні та отриманні від іноземця хабара у 80 тис. доларів колишнього старшого слідчого у особливо важливих справах управління Служби безпеки України (СБУ) в Одеській області. За що він присудив йому 9 років позбавлення волі. За наявними даними, звуть колишнього слідчого Сергія Глівінського.

9172_580efc2f03183fe2206a37831402.jpg (52.67 Kb)

Про вирок повідомили у Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі (САП). Там зазначили, що також:

колишній слідчий отримав заборону протягом 3 років після ув’язнення обіймати посади в СБУ та органах правопорядку;
йому присуджено конфіскацію всього майна;
його позбавили особливого звання старший лейтенант юстиції.
“Колишнього слідчого … визнано винуватим у вимаганні та одержанні неправомірної вигоди у розмірі 80 тис. доларів США за вчинення процесуальних та слідчих дій, що вплинули на пом’якшення запобіжного заходу, скасування арешту майна та банківських рахунків іноземця”, – йдеться у повідомленні.

Зі свого боку, журналіст Олег Новіков повідомив, що ексслідчого, який отримав тюремний термін за здирництво, звуть Сергій Глівінський. А також зазначив: колегія суддів задовольнила цивільний позов іноземця, у якого той вимагав гроші, “і стягнула [з нього] майнові збитки у сумі 3,13 млн грн”.

Втім, вирок поки що не набрав законної сили – він може бути оскаржений в Апеляційній палаті ВАКС. Для цього захист колишнього слідчого має 30 днів.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *