ВАКС конфіскував у чиновника МВС мільйонні активи та авто

Вищий антикорупційний суд (ВАКС) конфіскував у начальника територіального сервісного центру ГСЦ Міністерства внутрішніх справ у Дніпропетровській області активи майже на 7 млн ​​грн. Зокрема, автомобіль Skoda Kodiaq вартістю понад 2 млн грн.

0063_1470992131_7a72d90f31f9fb52c5168c052d0361c8_650x410_1_650x410.jpg (40.12 Kb)

Про це повідомили у Національному агентстві із запобігання корупції (НАЗК). Там зазначили: також було конфісковано 4,6 млн грн готівки.

Ім’я фігуранта правоохоронці розкривати не стали. Однак, за даними журналіста Олега Новікова, йдеться про начальника територіального сервісного центру в Кривому Розі Олександра Савченка.

“Автомобіль Skoda, власником якого наприкінці 2023 року став син співробітника сервісного центру, було придбано за дорученням його батька. Такі дії посадовця свідчать про наміри приховати реальні обставини набуття транспортного засобу”, – йдеться у повідомленні НАЗК.

При цьому наголошується: ознаки придбання необґрунтованих активів на понад 6,9 млн грн виявило НАЗК під час моніторингу способу життя чиновника. Виявилося, що той у своїх поясненнях намагався довести: частину готівки у 90 тис. доларів, вилучених у нього під час обшуку, йому позичили треті особи.

“Проте НАЗК встановило, що позичальники не мали для цього достатньо коштів із законних джерел”, – розповіли правоохоронці.

Зі свого боку, в Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі (САП) зазначили: визнані необґрунтованими активи на 4,634 млн грн і автомобіль були стягнуті в дохід держави. Втім, “рішення суду не набрало законної сили і може бути оскаржено протягом 30 днів з дня складання його повного тексту”, – повідомили там.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *