В Україні діє заборона на будь-які операції з грошима рф

В Україні діє заборона на будь-які операції з білоруськими та російськими рублями. В результаті клієнти, які мають рахунки в цій валюті, не можуть зняти кошти або обміняти їх на гривні.

2941_79_pb.jpg (63.4 Kb)

Про це повідомили співробітники Приватбанку у відповідь на скаргу клієнта. Той заявив, що він багато разів звертався до банку із проханням обміняти рублі на гривні, проте банк відмовлявся від такої операції. У “Приваті” пояснили свою позицію.

Так, правила НБУ ще від 25 лютого 2022-го зобов’язують банки забезпечити зберігання заблокованих коштів до “дня закінчення терміну дії санкцій/скасування санкцій/стягнення таких коштів у дохід держави”.

Також запроваджено заборону уповноваженим установам здійснювати будь-які валютні операції з використанням російських рублів та білоруських рублів. “Закриття Банком єдиного кореспондентського рахунку у російських рублях також порушить вимоги пункту 3³ Постанови No 23”, – зазначають у банку.

Що потрібно знати про обмін доларів

Клієнти ПриватБанку скаржаться на якість банкнот долара у касах банку. Серед найпопулярніших скарг: видача банкнот 1996 випуску. У банку пояснили: видають усі купюри долара, випущені з 1996 по 2013 рік.

Ситуація в Україні погіршилася з початком повномасштабної війни: валюту перестали ввозити літаками, логістика подорожчала та сповільнилася. Наразі якість банкнот долара в Україні знижується. “Під час спроби забрати долари з депозиту, який я вносив новими банкнотами, повертають банкнотами 1988 та 1996 років випуску”, – йдеться у скарзі.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *