В ОП підрахували щорічні витрати України на війну

У 2024 році РФ виділить на війну $350-400 млрд. Щоб протистояти агресору Україна має витратити більш-менш паритетну суму.

8390_614cd0f09c1b5.jpeg (43.95 Kb)

Кожен етап війни має собівартість, яка постійно збільшується. $61 млрд вже недостатньо, щоб переломити хід бойових дій та змусити Росію програти, сказав радник голови Офісу президента України Михайло Подоляк в інтерв’ю 24 Каналу.

“Це може бути не 350, але 200 мільярдів має бути. Зрозуміло, мовиться не тільки про Сполучені Штати, це і наш бюджет, і бюджети наших європейських партнерів. Але треба це балансувати”, – пояснив Подоляк.

Він зазначив, що економічні проблеми й дефіцит в Росії теж є, але вони не такі масштабні, як очікував світ після введення санкцій. Крім того, Україні потрібна інша зброя, щоб протидіяти тим засобам, які використовує країна-агресор.

На думку Подоляка, коли США допомагають Україні, вони в першу чергу допомагають собі.

“Погляньте на те, що відбувається з репутацією Сполучених Штатів, з концепцією глобального лідерства та міжнародного права, яка має вгамовувати подібні “інтереси” Росії”, – наголосив Подоляк.

Він пояснив, що наразі відбувається “перебудова глобальної безпекової системи”. І є країни, які дуже зацікавленні у перемозі Росії, що автоматично означатиме знищення системи стримування. Тоді вони зможуть за прикладом РФ робити та саме в інших регіонах по всьому світі. Тобто, якщо США втратять статус “репутаційного лідера”, то світ чекає життя без правил.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *