Такого ще не було: на українців чекає субсидія на оренду житла

В Україні запустять новий вид допомоги для ВПО (внутрішньо переміщених осіб). Йдеться про надання субсидій на оренду житла, такого механізму соціальної підтримки в Україні раніше не існувало.

3821_1470992131_7a72d90f31f9fb52c5168c052d0361c8_650x410_1_650x410.jpg (40.12 Kb)

Про це заявили в Міністерстві соціальної політики. Наголошується, що проєкт рішення про таку допомогу перебуває на узгодженні в уряді.

“Очікуємо, що після затвердження рішення уряду вже з червня ВПО зможуть скористатися новим інструментом підтримки”, – йдеться у повідомленні відомства. При цьому зазначено, що проєкт буде пілотним, а його реалізація поки що розрахована на 2 роки.

Зазначається, що розмір майбутньої субсидії враховуватиме вартість оренди у конкретному регіоні чи населеному пункті, бо “прайси” сильно відрізняються. Крім того, розмір субсидії залежатиме від:

кількості осіб у сім’ї, що орендує житло;
доходів домогосподарства.

Все це допоможе визначити, чи сім’я може оплачувати рахунки за оренду самостійно. “Що нижчі доходи, товищий відсоток вартості оренди покриватиме субсидія”, – пояснили в Мінсоцполітики.

Це, до речі, не єдина зміна правил, які готують переселенцям в Україні. Також Мінсоц планує розширити список категорій ВПО, які мають право на державні виплати. Передбачається, що право на автоматичне продовження виплат отримають люди похилого віку, особи з інвалідністю третьої групи та деякі інші категорії, які не потрапили до попереднього списку “особливо вразливих”.

Йдеться про 2000 грн на кожного дорослого та 3000 грн на дитину чи особу з інвалідністю, правила отримання яких востаннє змінювалися з березня. При цьому період подання заяв на перепризначення виплат для ВПО також пропонується продовжити. Новий крайній термін планують встановити на 30 квітня 2024 року.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *