Скасування фіксованого курсу долара може статися вже скоро

Скасування фіксованого курсу долара в Україні може статися вже у вересні. При цьому формування єдиного курсу відбуватиметься з огляду на ринковий валютний курс (курс обмінних пунктів).

8274_1f51c1cb0c86f9bbacdf61dccc99877b.jpg (83. Kb)

Саме тому наступний тиждень можна сприймати як своєрідну проєкцію “лібералізованого” вересневого курсу валют. Про це розповів Тарас Лєсовий, начальник департаменту казначейства Глобус Банку.

Крім того, додав експерт, є підстави вважати, що у вересні розмір облікової ставки “підпаде” під чергову корекцію: з наявних 22% можливе її скорочення складе 1-2 в.п. (це цілком можливий крок, адже більшість членів комітету з монетарної політики вважають реальним подальше зниження облікової ставки до 18% до кінця року).

“Така ситуація сприятиме суттєвому перегляду ставок за іпотечними кредитами (ставки можуть скоротитися в середньому на 3,5-5% до кінця року), а також спонукатиме банки до зменшення відсотків за гривневими депозитами із терміном до 1 року, але на фоні низької інфляції, яка до кінця року не перевищить 10,8%, “чистий” прибуток (з урахуванням інфляції) буде досить на високому рівні – до 5% річних”, – пояснив Лєсовий.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *