Санкції проти рф: Канада здійснила сильний удар

Канада посилила санкції проти російської алмазної промисловості – у рамках скоординованих дій з іншими країнами по G7 (“Великої сімки”). Що є болючим ударом для РФ – найбільшого у світі виробника необроблених алмазів. Під обмеження потрапили російські діаманти та ювелірні вироби вагою від 1 карата.

4535_1470475112_sankcii.jpg (59.73 Kb)

Про це повідомили в уряді країни. Там зазначили: таким чином Канада виконує взяті на себе в рамках G7 зобов’язання щодо “обмеження доходів режиму Путіна від експорту непромислових алмазів з Росії”.

“Канада разом з партнерами по “Великій сімці” запроваджує додаткові обмеження на імпорт російських алмазів. … Канада разом з G7 та іншими міжнародними партнерами продовжить вживати заходів щодо недопущення російських алмазів на ринки “Великої сімки”, – йдеться у повідомленні.

Сильний удар по Росії

Водночас, нагадується: Росія є найбільшим у світі виробником необроблених алмазів. Так, у 2022 році вона виробляла цю продукцію на близько 4,7 млрд доларів.

Зі свого боку, наголошується, країни G7 є найбільшими споживачами ювелірної продукції. “Вони представляють 70% світового алмазного ринку”, – зазначили в канадському уряді.

Росія зупиняє експорт бензину

Тим часом, сама Росія офіційно запровадила заборону на експорт бензину з 1 березня. І це вже друге таке ембарго за останні півроку.

Причиною запровадження обмежень став дефіцит автомобільного палива на російському ринку. Нестачу бензину, очевидно, призвела серія атак дронів на нафтопереробні заводи (НПЗ) РФ, а також аварії на таких підприємствах. Така заборона скоротить експортні доходи Кремля.

Ембарго діятиме щонайменш півроку. Воно стосується постачання всіх видів бензину в переважній більшості експортних напрямків.

Попередню ж заборону на експорт автомобільного палива РФ запроваджувала наприкінці вересня 2023 року через стрімке зростання внутрішніх цін на бензин та дизель. На початку осені-2023 у деяких регіонах РФ навіть виник дефіцит пального.

Ці обмеження було знято в середині листопада-2023. Росія не розкриває даних про те, скільки валютної виручки було недоотримано через заборону. Проте слід враховувати, що продукція нафтопереробки одна із важливих експортних галузей для РФ.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *