Програма кешбеку “Купуй українське”: що відомо

Анонсована президентом України Володимиром Зеленським програма “Купуй українське”, в рамках якої люди отримуватимуть кешбек за купівлю деяких видів вітчизняної продукції та оплату послуг, працюватиме за принципом “ковідної тисячі” – коли українці отримували виплату за вакцинацію. Витратити ж гроші можна буде на чітко визначене коло позицій – ті ж товари українських виробників.

8390_614cd0f09c1b5.jpeg (43.95 Kb)

Про це повідомила заступниця міністра економіки Надія Бігун. Вона зазначила: гроші нараховуватимуться на спеціальну картку, яку потрібно буде оформити в одному із банків-партнерів.

“Кешбек нараховуватимуть, коли ти купуєш в роздрібних точках продажу товари “Зроблено в Україні”. Кешбек акумулюватиметься на спеціальну картку, ці кошти можна буде витратити на такі ж товари від українських виробників. Так кожен із нас відчуватиме свій конкретний вплив на економіку”, – йдеться у повідомленні.

Загалом же, наголосила вона, алгоритм нарахування кешбеку вже відпрацьовано. Зроблено це було під час пандемії COVID-19, коли за вакцинацію громадянам налічували так звану “ковідну тисячу”.

Ба більше, зазначила Бігун, після початку повномасштабної війни систему допрацьовували. Зокрема, у рамках реалізації програм:

“єПідтримка”;
“єВідновлення”.
Навіщо вводити програму

Сам же Зеленський, анонсуючи раніше програму, пояснив, що метою є підтримка українського бізнесу та економіки загалом. “Щоб українські гроші залишилися в Україні та працювали в Україні”, – зазначив президент.

При цьому передбачається, що платформа “Зроблено в Україні” включатиме й інші ініціативи. Зокрема:

державні гранти, кредити;
стимулювання виробництва та попиту;
допомога бізнесу на зовнішніх ринках
Зі свого боку, уряд уже затвердив зображення торгової марки для товарів, вироблених в Україні. Логотип містить стилізований штрих-код та напис “Зроблено в Україні”.

Торгову марку зможе безкоштовно використовувати бізнес, громадські організації та держустанови, йдеться у постанові уряду, затвердженій 23 лютого. Державний бренд допоможе виділити товари, вироблені в Україні серед інших подібних товарів у обігу, а також популяризувати товари українського виробництва та стимулювати внутрішній попит на них, вважають у Кабміні.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *