Нафтові танкери рф припиняють ходити під прапорами Ліберії

Російські нафтові танкери припиняють ходити під прапорами Ліберії та Маршаллових Островів. Це повʼязано з посиленням американських санкцій щодо суден, які пов’язані з відповідними реєстрами.

4535_1470475112_sankcii.jpg (59.73 Kb)

Про це повідомляє Reuters. Йдеться про десятки російських танкерів, які за останні тижні втратили можливість ходити під цими прапорами.

Ситуація демонструє тісні відносини між Штатами та компаніями управління прапорами Ліберії та Маршаллових Островів, штаб-квартири яких розташовані не в їхніх країнах, а у Вірджинії, в межах юрисдикції американських санкцій.

За словами експертів з енергетики та санкцій, використання цих прапорів є довготривалою вразливістю для нафтового флоту РФ, чиї танкери залишатимуться відповідальними за порушення санкцій навіть після того, як вони перейдуть на новий прапор за межами досяжності США.

Співробітник Центру Девіса з вивчення Росії та Євразії при Гарвардському університеті Крейг Кеннеді пояснив, що вони “створили постійну відповідальність і тривалий ризик”.

Як зазначається, майже всі інші танкери ходили під прапором Габону, на які мінфін Штатів наклало санкції 23 лютого. З тих танкерів, які входять до сфери інтересу провідної російської судноплавної компанії “Совкомфлот” (SCF), принаймні 3 нещодавно ходили під прапором Ліберії.

Згідно з даними, ці судна були серед безлічі кораблів у флоті SCF, який рухався до Габону. Станом на початок лютого SCF мав 42 танкери у своєму флоті зі 147 танкерів, які нещодавно перейшли під прапор Габону, переважно з Ліберії та Панами.

Реєстр ліберійських прапорів повідомив виданню, що всі судна під ліберійським прапором, які потрапили під санкції, перебувають у процесі зняття своїх ліберійських прапорів. Офіційний представник США додав, що Ліберія активно співпрацювала з американським мінфіном і що підсанкційні танкери мають приблизно тримісячний період зупинки, щоб перейти під інший прапор.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *