На заході України продавали фальшиві долари

В Україні судитимуть шахрая, який придбав задля збуту фальшиву валюту. Під час обшуку в нього вдома було виявлено 1 400 доларів. Загрожує ж шахраю позбавлення волі на строк від 3 до 7 років.

1695_1f51c1cb0c86f9bbacdf61dccc99877b.jpg (83. Kb)

Про це повідомили в Бюро економічної безпеки (БЕБ). Там зазначили:

гроші для перепродажу аферист купив, знаючи, що вони підроблені;
до суду справу передало Територіальне управління Бюро у Чернівецькій області.

“Під час обшуку за місцем проживання громадянина детективи виявили 1 400 доларів США, які згідно з висновком експерта не відповідають грошовим знакам аналогічних номіналів і зразків, що перебувають в офіційному обігу країни виробника – Федеральної резервної системи США”, – йдеться у повідомленні.

При цьому наголошується: фальшиві гроші шахрай зберігав у себе досить довго. Вони у нього знаходились “у період із червня 2023 по лютий 2024 року”.

“Досудове розслідування за ч. 1 ст. 199 Кримінального кодексу України завершено. Обвинувальний акт щодо буковинця направлено до суду. За скоєне кримінальне правопорушення йому загрожує позбавлення волі на строк від трьох до семи років”, – розповіли в БЕБ.

Де шахраї роздають фальшиві долари

Загалом отримати фальшиві гроші українці можуть, наприклад, у пунктах обміну або ж на чорному ринку – купуючи валюту з рук. Саме так, зокрема, розповсюджували підроблені долари та євро вже затримані правоохоронцями аферисти, які діяли на території західних областей країни.

“Продавали фальшиві гроші невеликими партіями безпосередньо мешканцям регіону. І здавали до пунктів обміну валют”, – розповіли в Нацполіції.

Крім того, аферистка з Чернівецької області здала в обмінники підроблені 2 100 доларів. Як повідомили у Бюро економічної безпеки України (БЕБ):

гроші аферистка отримала від спільника;
діяла вона у Чернівецькій області.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *