Японія безоплатно виділила Україні великі кошти

Україна отримала $118 млн доларів грантової допомоги від Японії. Гроші підуть на фінансування проєктів Світового банку з підтримки системи охорони здоров’я та відбудови житлової інфраструктури, пошкодженої внаслідок повномасштабної російської агресії.

5456_1f51c1cb0c86f9bbacdf61dccc99877b.jpg (83. Kb)

Кошти було виділено на безповоротній основі, зазначили у Міністерстві фінансів. Гроші будуть розподілені таким чином:

$70 млн направлять на підтримку державного бюджету, як відшкодування понесених видатків за програмою медичних гарантій в рамках проєкту “Зміцнення системи охорони здоров’я та збереження життя” (HEAL);
$48,2 млн – на відшкодування витрат державного бюджету, використаних на компенсаційні виплати власникам осель на ремонт у багатоквартирних та приватних будинках, які потребують дрібних та середніх ремонтів в рамках програми “Ремонт житла для відновлення прав і можливостей людей” (HOPE).

“Залучені кошти в рамках проєктів HEAL та HOPE допоможуть Уряду надавати своїм громадянам належну допомогу, зокрема розширити спектр медичних послуг та доступ до них, а також забезпечити подолання наслідків, спричинених збройною агресією Росії, відбудовувати житлову інфраструктуру України”, – прокоментував виділення коштів очільник Мінфіну Сергій Марченко.

Варто зазначити, що згідно з даними Кабміну, у 2023 році уряд Японії спрямував до держбюджету України $3,7 млрд пільгового фінансування та грантів, що зробило цю країну торік третім за розміром донором фінансової допомоги. А загалом від початку повномасштабного російського вторгнення, Японія виділила на підтримку України близько $4,2 млрд.

Окрім того, Уряд Японії докладає багато зусиль, аби зменшити можливості РФ фінансувати війну проти України. Японія вже заморозила низку активів російських фізичних і юридичних осіб, а також заборонила експорт товарів російським військовим компаніям та експорт стратегічних послуг.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *