Яке нововведення Україна готує для ВПО

Документи про склад сім’ї будуть обов’язково враховувати при нарахуванні виплат ВПО. Для цього офіційно розроблять єдину форму відповідної довідки, яку прийматимуть в управліннях соціального захисту. Наразі ця довідка має довільну форму, яка обов’язково має бути затверджена місцевою владою, тобто документи можуть і не прийняти.

8390_614cd0f09c1b5.jpeg (43.95 Kb)

Про це повідомило Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій. “Люди мають отримувати належні їм виплати ВПО, навіть якщо члени їхніх сімей не проживають разом із ними на підконтрольній території”, – зазначила голова відомства Ірина Верещук.

Громадяни час від часу подають скарги на те, що під час оформлення документів для виплат ВПО не враховують акти обстеження щодо складу сім’ї. Верещук доручила розробити єдину форму для відповідного документа, який буде прийматися в управліннях соціального захисту.

Згідно з нововведеннями, акт обстеження складу сімʼї може видати ОСББ, управителі будинку або інші комунальні підприємства. Зараз форма цього документа є довільною, але вона повинна бути затверджена місцевими органами влади.

Довідка ВПО для всієї сім’ї

Після оновлення у застосунку Дія з’явилася можливість оформити довідку про внутрішньо переміщену особу та грошову допомогу для всієї сім’ї через одну заяву. Тепер можна подати лише одну заяву на ВПО для всієї сім’ї та оформити виплати для дітей, які народилися після переміщення, на одну банківську картку. Інструкція:

оновіть застосунок Дія на вашому пристрої та увійдіть у нього;
в розділі “Сервіси” оберіть опцію “Отримати статус ВПО”;
вкажіть ваше поточне місцеперебування та підтвердьте геолокацію у застосунку;
введіть дані про членів вашої сім’ї, які брали участь у переміщенні;
оберіть картку єПідтримка для отримання фінансової допомоги;
вкажіть вид допомоги, яка вам потрібна, та залиште контактні дані;
довідка ВПО буде доступна у розділі “Документи” у застосунку, а кошти будуть виплачені на картку єПідтримка.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *