Хто в Україні отримає фіндопомогу від ERC Ukraine

В неділю, 24 березня 2024 року, відкрито онлайн реєстрацію на багатоцільову грошову допомогу від ERC Ukraine / Естонська рада у справах біженців в Україні.

8390_614cd0f09c1b5.jpeg (43.95 Kb)

Про це повідомили на сайті організації.

Хто може отримати

Багатоцільова грошова допомога надається найбільш вразливим категоріям населення для покриття базових потреб, у тому числі продукти харчування, засоби гігієни та тимчасове житло. Розмір багатоцільової грошової допомоги: 3600 грн на місяць на 1 члена домогосподарства впродовж 3-х місяців.

Програма спрямована на допомогу домогосподарствам Запорізької, Донецької, Луганської, Харківської, Херсонської та Миколаївської областей із низьким рівнем доходу, що належать до вразливих категорій та на момент звернення перебувають у зазначених регіонах.

Крок 1: дізнайтеся, чи маєте ви право на багатоцільову грошову допомогу від Естонської ради у справах біженців

Наразі програма доступна домогосподарствам Запорізької, Донецької, Луганської, Харківської, Херсонської та Миколаївської областей із низьким рівнем доходу, що належать до вразливих категорій та на момент звернення перебувають у зазначених регіонах. Пріоритетні вразливі групи:

Домогосподарства з дітьми, очолювані одинокою матір’ю / одиноким батьком
Домогосподарства, в яких жінка виступає єдиним годувальником
Домогосподарства з вагітними жінками
Домогосподарства з 3 і більше дітьми до 18 років
Домогосподарства з дітьми до 2 років
Домогосподарства з особами з інвалідністю 1 або 2 групи
Домогосподарства з особами, які мають тяжкі захворювання та потребують дороговартісного лікування
Домогосподарства, які складаються з людей похилого віку (60+)
Домогосподарства, в яких повністю або частково зруйноване житло
Домогосподарства, члени яких отримали поранення або загинули внаслідок активних бойових дій
Гуманітарна багатоцільова грошова допомога надається на основі індивідуальної оцінки домогосподарств з урахуванням різних соціально економічних критеріїв та критеріїв вразливості. Всі вразливості повинні бути підтверджені відповідними документами.
Наявність категорії є необхідною умовою для участі в програмі, але не є гарантією отримання грошової допомоги.

Рішення про попереднє схвалення ухвалюється на підставі інформації, наданої головним заявником, що представляє домогосподарство у комунікації з командою Естонської ради у справах біженців. Багатоцільова грошова допомога перераховується на банківський рахунок, зазначений головним заявником.

Термінова багатоцільова грошова допомога: домогосподарства, які протягом останнього місяця були переміщені, вимушено евакуйовані або безпосередньо постраждали від обстрілу/ракетного удару у зоні дії програми, можуть подати терміновий онлайн запит про надання багатоцільової грошової допомоги у відповідному розділі нижче. В такому випадку факт настання однієї з вказаних подій має бути підтверджено відповідними документами.

Домогосподарства, які отримують аналогічну допомогу від інших гуманітарних організацій, будуть виключені з програми надання допомоги від Естонської ради у справах біженців.

Домогосподарства, які мають на це право, можуть отримувати багатоцільову грошову допомогу від Естонської ради у справах біженців не частіше одного разу на рік. Винятки: повторно подати заяву на отримання багатоцільової грошової допомоги можна не раніше, ніж через шість місяців після отримання попередньої виплати, якщо домогосподарство набуло нового статусу вразливості на момент повторного звернення.

Ці правила не поширюються на найбільш вразливі домогосподарства, які належать до категорій, що мають право на отримання термінової грошової допомоги.

Примітка: домогосподарства можуть звертатися за допомогою до інших гуманітарних організацій після закінчення тримісячного періоду надання допомоги без необхідності очікування, за умови дотримання критеріїв відбору кожної організації.

Крок 2: зареєструйтеся на отримання багатоцільової грошової допомоги

Фізична реєстрація

Повідомляємо, що реєстрація на отримання грошової допомоги через колл-центр тимчасово призупинена. Це пов’язано з розширенням можливостей нашої команди щодо проведення виїзної фізичної реєстрації в цільових громадах.

Команда Естонської ради у справах біженців визначає локації для проведення фізичної реєстрації, що мають високі гуманітарні потреби, у координації з ООН та іншими гуманітарними партнерами. Інформацію про місця реєстрації буде доведено до відома постраждалого населення через органи місцевої влади на рівні населених пунктів.

Онлайн реєстрація

Якщо ви зараз перебуваєте в зоні дії програми і маєте особливі обставини (зокрема, раптові та несподівані події, пов’язані з військовими діями, та/або інші підстави, що дають право на отримання термінової допомоги), ви можете подати онлайн-запит тут:

Подати запит

Реєстрація буде відкрита щопонеділка і протягом часу, що відповідає нашим операційним можливостям та для попередньо відібраних цільових громад з високими гуманітарними потребами, у координації з ООН та іншими гуманітарними партнерами.

Ми повідомимо вас про результати розгляду вашого запиту на електронну адресу, вказану в запиті. Будь ласка, уважно прочитайте умови, перш ніж подавати запит!

Крок 3: заповніть онлайн-форму

Якщо Ваше звернення було попередньо схвалено, Ви можете перейти до заповнення онлайн-форми. Для того, щоб розпочати заповнювати онлайн-форму, Вам потрібно ввести свій мобільний телефон. Якщо Ваш мобільний телефон затверджено, Ви можете заповнювати онлайн-форму тут:

Заповнити заявку

Крок 4: очікуйте, коли Ваша заявка буде опрацьована

Після заповнення онлайн-форми, наші фахівці переглянуть інформацію, яку Ви надали та за необхідності поінформують про необхідність надання додаткової інформації на електронну пошту, зазначену в онлайн-формі. Після фінального підтвердження платіж буде здійснено на Ваш банківський рахунок. Для цього Вам потрібно ввести Ваш номер телефону та ідентифікаційний податковий номер:

Нагадамо, з 1 березня в Україні був змінений загальний принцип продовження виплат для внутрішньо переміщених осіб — відтепер для розрахунку братиметься сукупний дохід всіх членів родини переселенців.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *