Аналітики оновили прогноз по гривні

Минулого тижня дефіцит валюти дещо знизився, що сприяло зміцненню гривні.

7287_1f51c1cb0c86f9bbacdf61dccc99877b.jpg (83. Kb)

Дефіцит валюти на ринку зберігається, але його зниження дозволило НБУ зменшити інтервенції й укріпити офіційний курс гривні до 40,45 грн/дол.

Аналітики інвестгрупи ICU зазначають, що за підсумками минулого тижня офіційний курс гривні посилився на 0,5% до 40,45 грн/дол., а готівковий курс долара в системно важливих банках знизився приблизно на 1%, до 40,4-40,8 грн/дол.

Загалом за чотири дні дефіцит валюти зменшився на третину – до 409 мільйонів доларів і дозволив НБУ зменшити інтервенції на 20%, до 723 мільйонів доларів. Проте значний дефіцит на валютному ринку і надалі обумовлює необхідність великих інтервенцій НБУ.

“Зниження дефіциту минулого тижня стало приводом для Нацбанку дещо укріпити офіційний обмінний курс гривні. Високий дефіцит валюти, ймовірно, зберігатиметься найближчими тижнями, тож курс може знову ситуативно послаблюватися залежно від рішень НБУ про інтервенції”, – йдеться у повідомленні.

Курс валют в Україні – останні новини
Національний банк України встановив на вівторок, 25 червня, офіційний курс долара до гривні на рівні 40,55 грн/дол., таким чином, гривня послабилася на 10 копійок, порівняно з попереднім показником.

Офіційний курс НБУ щодо євро на вівторок встановлений на рівні 43,52 грн/євро, тобто гривня послабилася на 29 копійок, порівняно з сьогоднішнім курсом.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *