ЄС запровадив новий пакет санкцій проти економіки рф

Рада Європейського Союзу (ЄС) запровадила новий, 14-й за рахунком, санкційний пакет проти Росії через агресію щодо України. Нові обмеження зокрема стосуватимуться реекспорту російського скрапленого природного газу (СПГ) та обходу вже чинних санкцій

4535_1470475112_sankcii.jpg (59.73 Kb)

Про це повідомили у Раді ЄС. “Ці заходи спрямовані на такі цінні сектори російської економіки, як енергетика, фінанси та торгівля, а також щоб ще більше ускладнити обхід санкцій ЄС”, – йдеться в повідомленні.

“Наші санкції вже суттєво послабили російську економіку і завадили Путіну здійснити свої плани щодо знищення України, хоча він все ще продовжує незаконну агресію проти мирного населення та громадянської інфраструктури. 14-й пакет санкцій демонструє нашу єдність у підтримці України та прагненні обмежити злочинну діяльність Росії проти українців, зокрема зусилля щодо обходу заходів ЄС”, – заявив верховний представник із закордонних справ та політики безпеки ЄС Жозеп Боррель.

Серед іншого, компаніям ЄС заборонили використовувати системи передачі фінансових повідомлень Банку Росії та здійснення транзакції з компаніями, які нею користуються. А ЗМІ, політпартіям та аналітичним організаціям ЄС заборонено приймати фінанси з російських джерел.

Введено обмеження на використання інфраструктури союзу для реекспорту ЗПГ із Росії. Також заборонені інвестиції, надання товарів, технологій та послуг для завершення проектів ЗПГ, таких як “Арктик СПГ-2” та “Мурманськ СПГ”.

ЄС включив до 14-го пакету санкцій 61 фірму з РФ, Китаю, ОАЕ, Туреччини, проти яких введені обмеження на експорт технологій подвійного призначення. Введено санкції щодо 27 судів, які входять до “тіньового флоту” РФ.

ЄС заборонив своїм авіакомпаніям виконувати чартери та приватні перельоти по всьому світу на замовлення фізичних та юридичних осіб із Росії. Торгові обмеження, включаючи:

заборона імпорту гелію з РФ;
заборона експорту до марганцевих руд, ряд видів пластику, рідкісноземельних елементів, електронних компонентів.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *