ЄС уже в червні виділить Україні мільярдну допомогу

Зазначається, що гроші виділять уже в червні.

3529_769.jpg (50.02 Kb)

Європейський Союз виділить Україні 1,9 мільярда євро фінансової підтримки за програмою Ukraine Facility. Кошти виділять уже наприкінці цього місяця.

“Сьогодні я також можу оголосити, що до кінця цього місяця ми надамо Україні додаткові 1,9 мільярда євро з нашого Українського механізму фінансування. Це пов’язано з комплексною стратегією реформ та інвестицій, яку схвалила Україна. Вона називається “Український план”, – заявила глава Єврокомісії Урсула фон де Ляєн на Конференції з відновлення України в Берліні.

За її словами, “Український план” включає реформування сектору правосуддя та антикорупційну реформу. При цьому вона вказала, що “Український план” – основа для того, щоб зробити Україну привабливою для бізнесу та інвесторів і наближає країну до ЄС.

Крім того, фон дер Ляєн повідомила, що ще 1,5 мільярда євро доходів від заморожених російських активів будуть доступні для допомоги Україні в липні.

“Ми збираємо фінансову міць, щоб допомогти Україні протистояти і відновлюватися. Дохід у розмірі 1,5 млрд євро від іммобілізованих російських активів стане доступним у липні”, – зазначила глава Єврокомісії.

Також вона підкреслила, що 90% від цієї суми витратять на зброю для України.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *