ЄС схвалив перші гроші на зброю для України з активів рф

Гроші підуть на пряму закупівлю обладнання, такого як боєприпаси та системи протиповітряної оборони.

0034_769.jpg (50.02 Kb)

В понеділок, 24 червня, країни Євросоюзу схвалили перший транш військової допомоги Україні у розмірі до 1,4 мільярда євро, що надійде з доходів від заморожених російських активів, пише Politico з посиланням на чотирьох дипломатів.

Гроші підуть не на відшкодування, як це зазвичай відбувається у випадку з ЗСУ, а на пряму закупівлю обладнання, такого як боєприпаси та системи протиповітряної оборони. Чверть суми піде на закупівлі в української промисловості.

Водночас головний дипломат ЄС Жозеп Боррель ще перед початком засідання у Люксембурзі уточнив, що загалом мова йде про 2,5 мільярди євро на зброю для України за рахунок російських активів. Наступного тижня надійде одна частина з вказаної суми. Інша частина буде дещо пізніше, пише “Радіо Свобода”.

“В нас є ці доходи від заморожених активів. Маємо шукати спосіб їх використання, уникаючи будь-якого блокування. У нас є процес, щоб це працювало швидко. Перший транш грошей надійде наступного тижня в липні. Другий – за кілька місяців. Ці гроші не можуть застрягти. Слід їх використовувати – ми маємо законну процедуру”, – вказав Боррель.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *