Іноземці під час війни масово відкривають бізнес в Україні

Від початку повномасштабного вторгнення іноземці заснували в Україні 2652 компанії, серед яких найбільше бізнесів відкрили громадяни Туреччини (354 компанії), Узбекистану (274 компанії) та Польщі (193 компанії). Найбільшим бізнесом стала компанія ТОВ “ТЕНС1МА” з капіталом 1,28 млрд грн, власником якої є громадянин Вірменії.

9896_narada.jpg (39.39 Kb)

Про це повідомляяють аналітики Опендатабот. “Громадяни понад 100 країн відкрили бізнес під час війни в Україні”, – йдеться у повідомленні.

Найбільше нових бізнесів в Україні було відкрито громадянами Туреччини. Вони заснували 354 компанії, що становить 13% від загальної кількості нових підприємств з іноземними власниками. Турецькі інвестори традиційно мають тісні економічні зв’язки з Україною, і ця тенденція зберігається навіть під час війни.

Громадяни Узбекистану відкрили 274 компанії, що становить 10% від загальної кількості. Узбекські інвестори активно розвивають бізнес в Україні, зосереджуючись на різних галузях, включаючи торгівлю та виробництво.

Польські підприємці також активно інвестують в Україну, відкривши 193 компанії (7% від загальної кількості). Польща є одним з найбільших торгових партнерів України, і інвестиційні зв’язки між двома країнами залишаються міцними.

До числа активних іноземних інвесторів також входять громадяни США, Казахстану, Німеччини, Азербайджану та Ізраїлю. Вони заснували значну кількість компаній в Україні, що свідчить про їхню віру в перспективи українського ринку. Варто зазначити, що на одну компанію може припадати більше одного власника, що підкреслює колективний характер інвестицій.

Серед нових компаній, заснованих іноземцями, особливо виділяються три великі підприємства з великим статутним капіталом. Найбільшим бізнесом, відкритим іноземцями від початку повномасштабного вторгнення, стала компанія ТОВ “ТЕНС1МА” із статутним капіталом у 1,28 млрд грн. Власником цього підприємства є громадянин Вірменії.

На другому місці за обсягом статутного капіталу знаходиться компанія АТ “Закритий недиверсифікований венчурний корпоративний інвестиційний фонд “Юген” з капіталом 700 млн грн. Кінцевим власником цієї компанії є громадянин США.

Замикає трійку лідерів компанія ТОВ “ЛФС” зі статутним капіталом 300 млн грн. Власником цієї компанії є громадянин Польщі. Польські інвестори традиційно підтримують українську економіку, і ця компанія є ще одним прикладом міцних економічних зв’язків між двома країнами.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *