SWIFT протестує транзакції з цифровими активами – ForkLog UA

З 2025 року банки Північної Америки, Європи та Азії розпочнуть тестування транзакцій із цифровими активами через мережу SWIFT.

Під час пілотного проєкту планують вивчити можливість здійснювати фінансовими інститутами операції з криптовалютами, токенізованими продуктами та CBDC на кількох блокчейнах, використовуючи підключення до платіжної платформи.

Проведені раніше компанією Swift експерименти засвідчили здатність її мережі розв’язати одну з ключових проблем простору цифрових активів – фрагментацію, ідеться в пресрелізі.

Щодо масштабів ринку у фірмі зазначили, що 134 країни вивчають CBDC, а ринок токенізованих активів, за прогнозом Standard Chartered і Synpulse, до 2034 року зросте до $30 трлн. Згідно з опитуванням Celent і BNY Mellon, про інтерес до сегмента заявили 91% інституційних інвесторів.

«Щоб цифрові активи і валюти досягли успіху в глобальному масштабі, вкрай важлива можливість їхнього безперешкодного співіснування з традиційними видами грошей. Завдяки величезному глобальному охопленню ми перебуваємо в унікальному становищі, що дає змогу об’єднувати як нові, так і усталені форми вартості, і ми зосереджені на демонстрації цього в реальних масових застосунках», – заявив директор з інновацій Swift Том Цшах.

Нагадаємо, у 2023 році SWIFT розширила кількість учасників пілотного тестування сумісності наявних платіжних систем із CBDC.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *