Проєкт Jimbos Protocol втратив $7,5 млн внаслідок зламу

Зловмисники атакували DeFi-проєкт Jimbos Protocol на базі L2-рішення Arbitrum. Внаслідок зламу 28 травня 2023 року хакерам вдалося поцупити 4090 ETH (близько $7,5 млн на момент написання), підрахували у PeckShield. 

Аналітики з’ясували, що зламник скористався логічною помилкою у механізмі протоколу, яка дозволила зловмисникам скасовувати процеси конвертації цифрових активів для власного збагачення.

За даними експертів PeckShield, хакери вивели викрадені кошти через Stargate та Celer Network.

Команда проєкту Jimbos Protocol заявила про співпрацю з фахівцями зі сфери кібербезпеки. Зокрема розробникам допомагають аналітики, які працювали над поверненням коштів внаслідок зламу Euler Finance та Sentiment. В обох випадках хакери повернули поцуплені гроші.

«Ми звернемося до правоохоронних органів 29 травня о 19:00 [за Києвом], якщо нам не вдасться розв’язати проблему до цього часу», — зазначили представники DeFi-протоколу.

Команда також опублікувала повідомлення у мережі Ethereum для зламника, пропонуючи йому повернути кошти за винагороду у 10% від суми.

Варто зазначити, що проєкт Jimbos Protocol розробники запустили 16 травня цьогоріч. На тлі кібератаки на протокол вартість токена JIMBO обвалилася. На момент написання монета торгується за ціною $0,18, згідно з DEXScreener.

П’ятнадцятихвилинний графік JIMBO/WETH. Дані: DEXScreener.

Раніше фахівці аналітичної фірми CertiK підрахували, що за квітень 2023 року користувачі втратили близько $103,6 млн через експлойти, злами та шахрайство.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *