Мінфін США зажадав додаткових повноважень для контролю криптовалют – ForkLog UA

Глава Мінфіну США Джанет Єллен вважає, що поточних повноважень відомства недостатньо для ефективної боротьби з використанням криптовалют терористичними угрупованнями. Про це повідомляє The Block.

Єллен погодилася із сенатором Шерродом Брауном, який назвав наявні у США інструменти для боротьби з незаконним фінансуванням застарілими.

«У нас дійсно є багато повноважень, які дають нам змогу діяти, але ми виявили в них низку дірок і склали список пропозицій щодо посилення [ролі Казначейства в цьому питанні]», — заявила глава Мінфіну.

Також вона підтримала запровадження додаткових законодавчих заходів, які обмежать можливість фінансування терористичних угруповань за допомогою криптовалют.

Нагадаємо, наприкінці 2023 року низка сенаторів підтримала законопроєкт, який передбачає введення KYC-процедур для «гаманців, майнерів, валідаторів та інших учасників мережі». За словами авторів документа, він націлений на запобігання незаконному використанню криптоактивів для торгівлі наркотиками, ухилення від санкцій і фінансування тероризму.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *