JPMorgan допустив відмову Конгресу США визнати Ethereum цінним папером

JPMorgan

Конгрес США з метою захисту інвесторів може перевести Ethereum в іншу категорію, щоб не класифікувати актив як цінний папір. Такого висновку дійшли в JPMorgan, пише The Block.

Стратеги банку відреагували на публікацію так званих “документів Хінмана” в рамках процесу SEC проти Ripple Labs.

13 червня суд офіційно розкрив інформацію, пов’язану з виступом колишнього співробітника регулятора Вільяма Хінмана від 2018 року. У своїй старій промові ексдиректор відділу корпоративних фінансів відомства заявив, що з деяких причин біткоїн та Ethereum не є цінними паперами.

Згідно з JPMorgan, Конгрес міг би прирівняти другу капіталізацію криптовалюту до товарів, як цифрове золото, або віднести її до «іншої категорії» з менш обтяжливими правилами.

“Подібне рішення щодо Ethereum та інших досить децентралізованих криптовалют дозволить уникнути віднесення до цінних паперів”, – йдеться у дослідженні.

Як показали опубліковані документи, деякі чиновники SEC на той час висловлювали побоювання щодо згадки ETH у коментарях до чернетки промови. Наприклад, в одному з них говорилося, що “той факт, що токени в досить децентралізованій мережі більше не є цінними паперами”, створює “пробіл у нагляді”.

«У промові [Хінмана] визнається, що існує категорія „інших” [криптоактивів]. Це не цінний папір, бо поки що немає „контрольної групи” (в контекстетесті Хауї). Але може виникнути потреба у регулюванні для захисту споживачів», — зазначили аналітики.

Стратеги JPMorgan бачать у «документах Хінмана» пояснення націленості Комісії на цифрові активи, відмінні від першої та другої капіталізації криптовалют.

На думку аналітиків, розкриття цієї інформації в рамках процесу SEC проти Ripple посилять аргументи невизнання Ethereum цінним папером.

«Якщо фінтех-компанія виграє суперечку, це матиме наслідки для поточного та майбутнього правозастосування регулятором. Фірми, що потрапили під приціл, зможуть аналогічним чином стверджувати, що агентство не надало їм справедливого повідомлення», — підсумували фахівці.

Нагадаємо, у лютому 2023 року глава SEC Гері Генслер заявив, що будь-які криптовалюти, за винятком біткоїна, можна класифікувати як цінні папери.

У квітні керівник агентства відмовився прямо відповісти на запитання, чи Ethereum відповідає цьому статусу.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *