Денний обсяг торгів криптовалютою на CEX впав до мінімуму 2020 року

Аналіз BTC, ETH, XRP

За даними Kaiko, щоденний обсяг торгів на централізованих біржах (CEX) впав до мінімуму, який востаннє спостерігався наприкінці 2020 року.

На графіці нижче показано тренд зі зниження максимального обсягу торгів на CEX з травня 2021 року. Цього року у квітні спостерігався подвійний максимум $100 млрд, з того часу обсяг торгів на CEX продовжив знижуватися.

Поточний денний обсяг становить приблизно $5 млрд, рівню, який останній раз спостерігався наприкінці попереднього ведмежого циклу. Протягом цього часу біткоїн відновлювався з рівня $20 000, сигналізуючи про початок бичачої фази.

CEX

Загалом ринок перебуває у періоді апатії та капітуляції; відсутність спекулятивного інтересу з боку мас відкриває можливості для тих, хто має тверду віру, — прокоментував ці дані співзасновник Reflexivity Research Вілл Клементе.

Індекс криптостраху і жадібності показує, що за останні три тижні він досяг позначки близько 50, що підтверджує характеристику розгубленості на крипторинку.

TVL

Аналіз сукупної заблокованої загальної вартості (TVL) показав, що учасники ринку не перейшли із CEX на DeFi, що говорить про стагнацію у широкому масштабі.

На наведеній нижче діаграмі показано різке падіння TVL у всіх протоколах з початку травня 2022 року. Попри те, що у 2023 році спостерігалося поступове піднесення від локального дна до піка в $53 млрд 16 квітня, загальна картина цього року істотно не змінилася.

TVL

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *