Біткоїн перестав корелювати традиційними ризиковими активами

Новини Bitcoin

Біткоїн продемонстрував значне зростання в червні, випередивши технологічний індекс Nasdaq 100. За даними Kaiko, кореляція біткоїну з Nasdaq 100 впала до 3% цього місяця, що є найнижчим показником майже за три роки.

Біткоїн

Біткоїн додав майже 14% у червні, у той час як Nasdaq 100 виріс лише на 3%. Загалом кореляція біткоїну з традиційними ризиковими активами неухильно слабшає цього року порівняно із середнім показником 60% у 2022 році.

Важливою причиною такого розвитку подій може бути зміна фаз криптовалютного ринку, коли біткоїн виходить із ведмежого тренду і починає свій новий бичачий цикл.

Nasdaq 100 – це індекс, який відображає динаміку цін на акції 100 найбільших технологічних компаній, що торгуються на біржі Nasdaq. Це друга за величиною біржа у світі після Нью-Йоркської фондової біржі з ринкової капіталізації. Nasdaq 100 включає акції найбільших та інноваційних американських та міжнародних компаній з різних секторів, за винятком фінансового. Серед них є такі відомі бренди як Apple, Microsoft, Amazon, Google, Facebook, Tesla та інші. Nasdaq 100 визначає сучасні індустріальні компанії та є одним із провідних індексів зростання великих компаній у світі.

Кореляція активів — статистичний показник, який вимірює, наскільки тісно пов’язані зміни різних цін активів між собою. Вона набуває значення від -100% до +100%. Кореляція %100 вказує на те, що активи рухаються в одному напрямку (ідеальна позитивна кореляція), тоді як -100% означає, що вони рухаються у протилежних напрямках (ідеальна негативна кореляція).

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *