Інституціональний звіт Bybit за 2024 рік: бичачі настрої організацій та увага до другорядних мереж – ForkLog UA

Bybit, одна з трьох найбільших у світі криптобірж за обсягом торгів, у партнерстві з Treehouse, провідним у галузі дослідницьким інститутом, що пропонує професійну інформацію про цифрові активи, опублікувала інституційний галузевий звіт за 2024 рік. У ньому представлено розлогий аналіз поточного стану впровадження криптовалют у всьому світі, і наводиться порівняння з традиційними фінансами (TradFi).

У період з жовтня 2023 по березень 2024 року криптосвіт пережив значний вибух вартості, при цьому його ринкова капіталізація збільшилась з трохи більше $1 трлн до понад $2,5 трлн до кінця березня. Цей висхідний тренд відображає зростаючу довіру інвесторів і значний приплив капіталу в криптоекосистему.

Звіт виявляє позитивні тенденції на ринку деривативів, а також ознаки все більш агресивної мережевої активності щодо BTC і ETH. У ньому також досліджується інвестиційна поведінка організацій за допомогою мережевих показників і підкреслюється дедалі більший вищий інтерес до проєктів зі штучним інтелектом та екосистеми біткоїна.

Крім того, у звіті досліджується потенційний довгостроковий вплив ETF і описуються можливі варіанти розвитку подій після майбутнього халвінгу біткоїна. Є в ньому і ключові теми для обговорення у 2024 році, коли починають проявлятися перші ознаки буллрану.

Основні напрямки діяльності установ: ключові моменти

  1. Ринок деривативів стає все більш бичачим

Аналіз довгострокових коливань цін на купівлю/продаж протягом 30 днів у березні 2024 року показує, що, попри відносно бічний рух на ринку в березні, як по BTC, так і по ETH, зазвичай здійснюється більше угод на купівлю колл-опціонів.

Ця тенденція свідчить про те, що інвестори в цілому зберігають оптимістичний погляд на довгостроковий ціновий потенціал цих двох основних криптовалют до кінця року.

  1. Біткоїн як ідеальний засіб хеджування

Кореляції BTC і ETH з традиційними індексами, акціями або фіксованим доходом у всіх випадках залишаються нижче 3%. Слід особливо відзначити, що BTC демонструє від’ємну кореляцію дохідності з основними фондовими індексами, що вказує на його потенційну роль як засобу хеджування диверсифікації для портфелів, орієнтованих на акції.

При скромній частці інвестицій у BTC і ETH (5%, у рівних значеннях) коефіцієнт Шарпа S&P 500 може бути збільшений з 2,20 до 3,15, що являє собою збільшення на 43,6%. Цей ефект стає більш виразним в міру того, як інвестори готові приймати додаткові ризики та вкладати більше капіталу в криптопортфелі.

  1. Відновлення інтересу до другорядних мереж

З початку четвертого кварталу 2023 року власні токени другорядних мереж продемонстрували значну динаміку порівняно з ETH. Наприклад, SOL стала лідером серед альткоінов. Продовжуючи тенденцію 2021 року, SOL стала найбільшою вторинною мережею за TVL і обсягом транзакцій.

  1. Збільшення фінансування: проєкти в галузі інфраструктури, ігор та штучного інтелекту

Фінансування венчурним капіталом (VC) в криптоіндустрії значно зросло. У четвертому кварталі 2023 року кількість угод з венчурним капіталом зросла на 21% і досягла 174 угод, а обсяг оголошеного фінансування досяг $1,42 млрд, що на 29% більше. У 1 кварталі 2024 року було укладено 243 угоди з відкритим обсягом фінансування на загальну суму $1,94 млрд, що на 36% більше, ніж у 4 кварталі 2023 року.

Інфраструктурні проєкти залишаються основним напрямком венчурних інвестицій, приваблюючи значний капітал для підтримки основних елементів блокчейн-екосистеми. Ці проєкти охоплюють різноманітні сектори, включаючи апаратні гаманці та постачальників блокчейн-даних, і пропонують важливі розв’язання галузевих задач і стимулювання інновацій.

Оскільки традиційний ринок інтегрується з крипторинком, учасникам TradFi та новачкам постійно доводиться стикається з новими складнощами. Щоб залишатися в курсі подій, надзвичайно важливо мати актуальні дані.

Повний звіт доступний за посиланням: https://learn.bybit.com/crypto-insights/bybit-institutional-x-treehouse-crypto-landscape-in-q1-2024-analysis-narratives

Нагадаємо, наприкінці березня Bybit оголосила про об’єднання сервісу Lending з платформою Гнучких накопичень.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *