Вартість Nvidia сягнула трильйона доларів через інтерес до ШІ – тепер компанія на рівні Alphabet і Microsoft

У вівторок, 30 травня, капіталізація Nvidia Corp, відомого виробником мікросхем, сягнула рекордних показників — перевищила один трильйон доларів. Такій злет зацікавленості інвесторів пов’язують зі зростання попиту на її чіпи штучного інтелекту, які працюють із чат-ботом ChatGPT. Експерти кажуть, що компанії все ще є куди рости.

Reuters повідомляє, що акції Nvidia зросли одразу на 7,7 %, до рекордного рівня в 419,38 долара за одну на початку торгів. Вслід за Nvidia, зросла вартість акцій низки інших компаній, що займаються штучним інтелектом та виробників чіпів. Прогноз доходу компанії минулого тижня перевищив плани на понад 50 % — аналітики Волл-стріт у захопленні й називають це «космічним» ростом. Найближчий конкурент Nvidia з виробництва мікросхем сягнув лише половини цього показника.

Хуанґ Дженсен

Хуанґ Дженсен, директор Nvidia, зробив ставку на технологію ChatGPT і не прогадав. Фото: Inside Unmanned Systems

Карколомний злет

Хоча Nvidia отримала високу оцінку, аналітики вбачають потенціал для зростання її бізнесу із чіпів штучного інтелекту, оскільки генеративна технологія ще на початковій стадії і очікується широке впровадження впродовж наступних років.

Nvidia розширює свій бізнес на ринку центрів обробки даних, що сприяє зростанню компанії, особливо це було помітно під час пандемії, коли ринок ігор стрімко розвивався, а криптоентузіасти використовують відеокарти для майнінгу криптовалют. Alphabet і Microsoft намагаються не відставати й також використовують генеративний штучний інтелект, аби повторити успіх ChatGPT, що належить OpenAI.

Минулого тижня акції Nvidia зросли приблизно на 25 %, тож тепер компанія приєднується до елітної групи. Її сусідами по рейтингу є Apple Inc, Alphabet Inc (дочірня компанія GOOGL), Microsoft Corp і Amazon.

Раніше ми повідомляли про те, що лідери G7 закликали прийняти міжнародні стандарти для ШІ. Інформатор також розповідав, як на концерті Бейонсе штучний інтелект із розпізнавання обличчя спровокував скандал

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *