США нададуть Україні ще 37 мільйонів доларів на кібербезпеку

Уряд США співпрацює з Конгресом задля виділення Україні додаткових 37 мільйонів доларів допомоги на посилення стійкості до кібератак російських та інших хакерів.

За даними Державного департаменту США, про це йшлося на щорічному засіданні Кібердіалогу Україна-США у Таллінні.

“У рамках цієї підтримки Сполучені Штати співпрацюють із Конгресом, щоб надати Україні додаткові 37 мільйонів доларів кібердопомоги”, – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що починаючи з 2016 року США надали Україні 120 млн доларів на захист кіберпростору. З них 82 млн доларів – за час повномасштабної війни.

“Ця підтримка допомогла зміцнити спроможність України виявляти, стримувати та реагувати на кіберінциденти та загрози, а також надала підтримку для захисту критично важливих мереж і цифрової інфраструктури”, – додали у Держдепі США.

Раніше Інформатор повідомляв, що Національна місія з кібербезпеки США направила в України 43 своїх фахівці. Також писали, що українські хакери зламали акаунт російського волонтера в AliExpress та замовили окупантам фалоімітатори на 25 тисяч доларів. Ще говорили, що українські хактивісти зламали пошту головному хакеру РФ.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *