Ощадбанк виплатить 4 тисячі євро від німецького уряду бізнесменам-переселенцям

Ощадбанк візьме участь у реалізації нової міжнародної програми грантової підтримки “Грант від EU4Business для мікробізнесу”. Її надає уряд Німеччини та Євросоюз. За цією програмою 750 підприємців-переселенців зможуть отримати фінансування до 4 тисяч євро в гривневому еквіваленті. ПОтратити їх треба на розвиток малого бізнесу на територіях України, які постраждали від бойових дій. 

Про це повідомляє прес-служба Ощадбанку на своєму офіційному сайті.

“Фінансування грантової програми здійснюється урядом Німеччини та Європейським Союзом за участю німецького товариства міжнародного співробітництва GIZ спільно з Фондом розвитку підприємництва”, – йдеться у повідомленні. 

Хто може податися на грант 

Приєднатися до програми можуть підприємства, які мають до дев’яти працівників. Річний дохід може становити до 2 млн. євро і не більше. Крім того, треба мати позитивну кредитну історію і не мати заборгованості перед бюджетом України. Також є умова – ви ще не отримували міжнародної технічної допомоги від 1 лютого 2022 року. 

Заявки на участь подаватимуться на порталі Дія. Відбір учасників програми проходитиме у три етапи. На першому етапі (до 21 серпня) можуть подаватися підприємці з найбільш постраждалих від бойових дій областей: Дніпропетровської, Донецької, Запорізької, Київської (крім міста Києва), Луганської, Миколаївської, Сумської, Чернігівської, Харківської, Херсонської. На другому етапі (подання заявок з 22 серпня по 4 вересня) на отримання грантів можуть подаватися підприємці, які повернулися на території Донецької, Київської (крім міста Києва), Чернігівської, Сумської, Харківської та Херсонської областей. На третьому етапі (подання заявок з 5 по 18 вересня) на отримання грантів можуть подаватися підприємці з усіх регіонів України, крім непідконтрольних, чиї компанії є важливими для забезпечення основними товарами та послугами.

Повідомляється, що 250 переможців кожного етапу будуть визначатися рейтинговою системою Фонду розвитку підприємництва автоматично за рівнем збитків від воєнних дій, потенціалом для відновлення та переліком заходів щодо відновлення діяльності.

Виручені кошти можуть бути спрямовані на придбання обладнання, закупівлю сировини та матеріалів, виплату заробітної плати, орендну плату, та інші невідкладні господарські витрати.

Як писав Інформатор, Кабмін продовжив термін ідентифікації для отримання пенсій і соцвиплат ВПО в Ощадбанку до 31 грудня 2024 року. До фізичної ідентифікації прирівнюються авторизація в особистому електронному кабінет на вебпорталі електронних послуг Пенсійного фонду України. 

Ми також повідомляли, що Ощадбанк відкрив відділення неподалік лінії фронту. Це єдина фінансова установа на 10 тисяч людей. 

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *