Як опанувати професію баристи онлайн за допомогою додатку “Дія”: інструкція

Українці можуть освоїти професію баристи онлайн через портал “Дія”. Для цього на платформі опублікували спеціальний серіал про цю роботу, де експерти покажуть — що треба знати і які можуть виникнути складнощі.

Про це повідомляється на офіційній сторінці застосунку Дія. Зазначається, що цей серіал про баристу вийшов у рамках проєкту “Дія. Освіта”. У кількох епізодах глядач може дізнатися:

  • Які є різні способи приготування кави;
  • Як працювати з еспресо-машиною;
  • Як створювати малюнки на каву;
  • Як та де знайти роботу в цій сфері.

Також на платформі Дія можна пройти симулятор професії. Українці можуть онлайн спробувати приготувати капучино, лате або еспресо. Таким чином можна познайомитися з новою професією та зрозуміти, які навички знадобляться для роботи.

Слід зауважити, що на “Дія. Освіта” для українців доступні десятки різних серіалів про найпопулярніші професії. Доступ до них абсолютно безкоштовний. Це навчання відбувається за допомогою подкастів, вебінарів, гайдів та іншого контенту. Крім того, можна пройти профорієнтаційний тест, щоб краще зрозуміти, як опанувати бажану професію. 

“Освітній серіал та симулятор створено з ініціативи Мінцифри для платформи Дія.Освіта за підтримки Gооgle.оrg, Фонду Східна Європа за сприяння мережі Lviv Croissants”, – розповіли в Міністерстві цифрової трансформації. 

Нові можливості на платформі Дія

У Дію додали новий документ: йдеться про пенсійне посвідчення. Тепер українці зможуть користуватися посвідченням в електронному форматі за допомогою застосунку. Потрібні дані завантажаться автоматично. Проте експерти попередили, що це стосується лише документів нового зразку. Якщо ж ви отримували своє пенсійне посвідчення до 2014 року, то спочатку доведеться оновити свій документ. Зробити це можна, звернувшись до Пенсійного фонду України. 

Крім того, низка послуг через платформу Дія працює й для українців, які знаходяться за кордоном. Зокрема, громадяни на території інших держав зможуть отримувати витяги, довідки, пенсійні послуги та доступ до сервісів для водіїв. Також навіть за кордоном українці можуть отримувати доступ до українського радіо або телебачення: це можна зробити і через комп’ютер, і через смартфон. Зокрема, за кордоном українці через Дію можуть скористатися шерингом авто, заміною водійського посвідчення, подати заявку на програму “єВідновлення” (допомога на ремонт пошкодженого житла в Україні) тощо. 

Нагадаємо, раніше до проєкту Дія приєдналися ще 20 українських банків, тепер клієнти фінустанов зможуть швидше отримувати електронні послуги. 

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *