Британія запровадила нові правила для продавців криптовалют – що змінилось

Компаніям, які продають криптовалютні активи у Великій Британії, доведеться дотримуватися нових правил їх просування, зокрема відтепер слід повідомляти покупців про високі ризики таких інвестицій та захищати покупців від прийняття поспішних рішень.

Управління контролю за дотриманням норм поведінки на фінансових ринках (FCA) підготувало ряд нових правил, які, як сподівається регулятор, допоможуть споживачам зрозуміти, що вони можуть втратити усі вкладені заощадження, купуючи нерегульовані активи. Нові правила запрацюють вже від 8 жовтня 2023 року.

Зокрема, регулятор вимагає запровадити для потенційних інвесторів, які вперше намагаються придбати криптовалютні активи, часу, “щоб охолонути”, протягом якого вони не зможуть здійснювати жодні поспішні угоди. Мова йде 24-годинну перерву. Крім того, нові правила забороняють бонусні програми, у тому числі для нових учасників, а також акції на кшталт “запроси друга”.

FCA наполягає на тому, щоб реклама компаній, що просувають криптовалютні активи, була чіткою, чесною й не вводила потенційних інвесторів в оману.

Криптоіндустрії потрібно підготуватися до цієї значної зміни. Ми працюємо над додатковими вказівками, щоб допомогти виправдати наші очікування – заявив виконавчий директор FCA з питань споживачів та конкуренції Шелдон Міллс.

FCA також проводить консультації з компаніями, які рекламують криптовалюту споживачам у Великобританії. Охочі запропонувати свої пропозиції мають відповісти до 10 серпня цього року.

Які криптовалюти стали найприбутковішими у 2023 році

Згідно з даними CoinMarket, окрім біткоїна, у цьому році найбільш помітне зростання продемонстрували такі криптовалюти:

  1. Conflux CFX – збільшення понад 1 300% протягом року;
  2. Singularity AGIX – зростання на 570%;
  3. Injective INJ – майже 500% збільшення;
  4. Render Token RNDR – підвищення на 435%;
  5. FLOKI FLOKI – ріст на 395%.

Нагадаємо, раніше Інформатор повідомив, у які криптовалюти варто інвестувати цього року.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *