Україна рекордно збільшує імпорт сирів з Польщі

Україна збільшує імпорт сирів, зокрема, з Польщі. Так, у березні в країну було завезено рекордно високий обсяг цього продукту – порівняно з довоєнним періодом. При цьому закордонний сир часто коштує дешевше за вітчизняний, через що українці все частіше воліють купувати саме його.

0801__main-v1547442272.jpg (39.63 Kb)

Про це повідомляє infagro. Зазначається: якщо цей тренд збережеться, то “відбудеться черговий розподіл ринку між гравцями”.

“У березні в Україну було завезено рекордно високий обсяг сиру порівняно з довоєнним періодом. Вибором споживачів все частіше стає європейський сир, який у більшості випадків уже зараз пропонується дешевше, ніж вітчизняний”, – йдеться в повідомленні.

Звідки в Україну везуть сир

Водночас, наголошується, однією з країн, які активно продають в Україні свій сир, є Польща. Фермери якої, до речі, блокують кордон із Україною через нібито наплив її агропродукції.

“Польського (і не тільки) сиру на полицях магазинів стає все більше . Можливо саме з розрахунку на поставки в Україну, поточного року виробництво сиру в Польщі виросло більш ніж на 10%”, – зазначають аналітики.

При цьому наголошується:різниця в збільшенні виробництва в Польщі майже дорівнює загальному виробництву аналогічних сирів в Україні. Це має неабияк насторожувати вітчизняних сироварів”.

Скільки коштує сир в українських супермаркетах

Тим часом, за моніторингом OBOZ.UA, 1 квітня великі мережі супермаркетів продають сир Шостка Український твердий 50% в середньому по 415,05 грн/кг. Зокрема:

Novus – 429 грн/кг;
Auchan – 414 грн/кг;
Еко Маркет – 394 грн/кг;
Megamarket – 423,2 грн/кг.
А сир Комо Голландія 45% коштує загалом 436,5 грн/кг. В окремих супермаркетах його продають по:

Novus – 459 грн/кг;
Еко Маркет – 429,9 грн/кг;
Megamarket – 420,6 грн/кг.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *