Українські фермери піднімають ціни на картоплю

Українські фермери підвищують ціни на картоплю, що незабаром призведе до здорожчання овочу і в супермаркетах. Зокрема, 8 листопада виробники відпускали товар по 8-12 грн/кг, що в середньому на 17% дорожче, ніж наприкінці минулого робочого тижня (30 жовтня-3 листопада).

3173_kartoplya-photo-194e.jpg (56.11 Kb)

Про це повідомляє EastFruit. Зазначається: за словами самих фермерів, факторів підвищення – кілька. Насамперед, це високий попит на овоч.

Інша причина – скорочення пропозиції цієї продукції на ринку. До цього призвело фактичне завершення збирання врожаю в більшості регіонів України.

“Також більшість великих виробників продовжують стримувати продажі картоплі, що своєю чергою тільки підстьобує зростання цін у цьому сегменті. За словами самих фермерів, у поточному сезоні дуже високий відсоток некондиційної продукції, яка не придатна до закладання на тривале зберігання”, – йдеться в повідомленні.

Які ціни в супермаркетах

Почала дорожчати картопля і в супермаркетах. За даними “Мінфіну”, 8 листопада вони продають овоч у середньому по 11,23 грн/кг, що на 2,34 грн перевищує середню вартість жовтня – при тому, що з початку місяця минув лише повний тиждень.

Загалом же торгові мережі виставили вартість картоплі на рівні 8,5-13,9 грн/кг. Зокрема:

Metro – 10,5 грн/кг;
Auchan – 12 грн/кг;
Megamarket – 13,9 грн/кг;
Varus – 8,5 грн./кг.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *