У супермаркетах України дорожчає цибуля

В Україні почали знижуватися закупівельні ціни на цибулю. Причина – збирання врожаю цього овочу перебуває у розпалі. Відповідно, незабаром мають знизитися ціни і в супермаркетах – проте поки що вони там ростуть.

0737_5c950e2c0ec8a.jpg (50.13 Kb)

Як повідомляють аналітики EastFruit , 5 жовтня українські фермери пропонують цибулю по 7-12 грн/кг. Що в середньому на 21% дешевше, ніж наприкінці минулого тижня.

Чому цибуля дешевшає у фермерів

Причиною зниження цін на цибулю експерти називають збільшення пропозиції овочів низької якості. Справа в тому, що через затяжні дощі в період збиральних робіт:

якість урожаю постраждала;
в результаті продукція виявилася непридатною для тривалого зберігання.
“Намагаючись якнайшвидше реалізувати таку цибулю, українські фермери все частіше вдаються до зниження відпускних цін на свою продукцію. Тим часом продукція високої якості зараз рідко надходить у продаж, тому що фермери вважають за краще тримати її в сховищах в очікуванні вищих цін”, – йдеться у матеріалі .

У супермаркетах цибуля подорожчала

Поки що ж у супермаркетах цибуля дорожчає. За даними “Мінфіну” , 5 жовтня його продають у середньому по 13,32 грн/кг, що на 1,34 грн перевищує середню ціну вересня 11,98 грн.

Ціновий розкид – від 11,5 грн/кг до 17,9 грн/кг. Зокрема:

в Auchan – 11,5 грн.;
у Novus – 11,99 грн;
у Varus – 11,9 грн;
у Megamarket – 17,9 грн.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *