У путіна зріс рівень інфляції

У країні-агресорці Російській Федерації зріс рівень інфляції.

4365_gerb_1.jpg (38.03 Kb)

Через значне збільшення військових видатків російська економіка може “перегрітися”. Про це повідомило Міністерство оборони Великої Британії.

“У вересні 2023 року інфляція в Росії зросла до 6% порівняно з 5,3% у серпні 2023 року. Це було зумовлено зростанням споживчих цін, зокрема на продукти харчування і паливо. Вища інфляція майже напевно призведе до збільшення витрат на фінансування війни Росії в Україні”, – повідомила британська розвідка.

Пишуть, що центральний банк РФ відреагував підвищенням базової процентної ставки на два процентних пункти, до нової базової ставки у 15%. Це найвищі ставки з травня минулого року.

“Дуже ймовірно, що центробанк РФ збереже високі відсоткові ставки до 2024 року. Це з високою ймовірністю збільшить вартість запозичень для російських споживачів і, ймовірно, також вплине на витрати російського уряду на обслуговування боргу”, – повідомляють британці.

Аналітики зазначають, що через зростання попиту, частково – через значне збільшення військових витрат, а також постійний тиск на ринку праці російська економіка може “перегрітися”.

Це з високою ймовірністю забезпечить збереження інфляції в РФ у 2024 році вище цільового показника у 4%. Що своєю чергою, ймовірно, призведе до скорочення видатків, особливо у таких сферах, як соціальний захист, де витрати зростають швидше, ніж інфляція, повідомляють.

“Це ще раз ілюструє переорієнтацію російської економіки на фінансування війни”, – пише британська розвідка.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *