Вартість золота йде на рекорд

3 квітня рекордно зросли ціни на золото.

9382_177707-1_large.jpg (43.66 Kb)

Побоювання з приводу зростання інфляції збільшили попит на золото як інструмент хеджування, пише Reuters.

Геополітичні ризики спричинили удари дронів по НПЗ.

Спотове золото подорожчало на 0,3% до $2286,24 за унцію і досягло рекордного максимуму $2288,09 доларів під час сесії.

З 28 березня ф’ючерси на американське золото зросли на 1,1% – до $2306,60.

“Золото продовжує отримувати потоки активів-притулків, оскільки Україна продовжує атакувати російську нафтову інфраструктуру і ігнорує зростання прибутковості американських облігацій і перспективи того, що ФРС не знизить ставки в червні”, – сказав старший аналітик City Index Метт Сімпсон.

Представники Федеральної резервної системи США 2 квітня заявили, що було б розумно утричі знизити ставки цього року. Хоча нещодавні сильніші економічні дані посіяли сумніви інвесторів щодо такого результату.

Цього тижня з’явились дані, що виробництво США несподівано відновилося. Зростання цін на сировину викликало побоювання, що інфляція може відновитися.

“Оскільки ціни на сировину в цілому зростають, це створює ризики нового витка інфляції – тому, можливо, інвестори хеджуються від інфляції”, – сказав Сімпсон.

Золото цього року додало понад 10,8%.

“Зараз золото відчуває, що інфляція є швидше рушійною змінною, ніж відсоткові ставки, і частина імпульсу також визначається спекулянтами, хедж-фондами та товарними фондами, які починають купувати золото щоразу, коли їхні кількісні системи дають їм сигнали”, – сказав аналітик Marex Едвард Меїр.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *