В Україні знижуються ціни на буряк

В Україні знижуються закупівельні ціни на буряк. Попит на овоч помітно знизився на початку 2024 року, що призвело до падіння цін постачальників наприкінці січня до 12-16 грн/кг, а на початку лютого і до 10-15 грн. Це зрештою має позначитися і на цінах у супермаркетах. Поки що там продають буряки в середньому по 17,8 грн.

1679_original_1.jpg (41.08 Kb)

При цьому, як показав моніторинг, більшість великих торгових мереж пропонують покупцям цей овоч за ціною 16,7-16,9 грн/кг. Водночас деякі магазини продають овоч помітно дорожче, буряк можна знайти по 20 з лишком гривень за кіло.

Як зазначають аналітики EastFruit, буряки стрімко дорожчали до середини січня, але наприкінці місяця українські фермери були змушені знижувати ціни під впливом вкрай низького попиту. Аналітики підкреслюють, що навіть із зниженням ціни активність покупців залишається досить низькою.

Проте нинішнє здешевлення буряків так і не перекрило зростання цін, яке спостерігалося у першій половині зими. Станом на кінець січня 2024 року традиційний овоч продавався на 70% дорожче, ніж у той же період 2023-го.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *