В Україні значно здорожчала ріпчаста цибуля

В Україні дорожчає цибуля. За останній тиждень закупочні ціни на ріпчасту цибулю зросли на 19%, досягнувши середньої вартості від 14 до 22 гривень за кілограм. Відповідно, незабаром українці можуть побачити зростання цін на овоч й у супермаркетах.

2129_5c950e2c0ec8a.jpg (50.13 Kb)

Про здорожчання повідомляють аналітики EastFruit. За їх даними, відпускні ціни на цю продукцію продовжують зростати, оскільки торговельна активність у сегменті цибулі зросла, що дало змогу продавцям підняти ціни.

Варто зазначити, що на ціну впливає якість цибулі, і власники якісних партій використали можливість підвищити ціни, оскільки пропозиція на ринку зменшується. Так, ціни на ріпчасту цибулю в українських господарствах зросли в середньому на 19%, і сьогодні фермери пропонують цю продукцію по 14-22 грн/кг, що вище, ніж на початку минулого тижня.

Причиною зростання цін експерти називають підвищений попит на цибулю, а також недостатню пропозицію якісних продуктів.Незважаючи на зростання цін, вартість цибулі залишається нижчою на 58% порівняно з травнем 2023 року. Проте учасники ринку передбачають подальше зростання цін і швидкі темпи подорожчання, оскільки запаси цибулі в сховищах зменшуються.

Скільки коштує цибуля у супермаркетах

Згідно з даними профільного порталу “Мінфін”, у квітні середня вартість ріпчастої цибулі становила 15,62 грн/кг. В той час як супермаркети виставляють овоч на продаж за значно вищою ціною. Зокрема:

Сільпо – 24,60 грн/кг;

METRO – 29,88 грн/кг;

Фора – 23,90 грн/кг;

АТБ – 24,49 грн/кг;

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *