В Україні впала ціна на ріпчасту цибулю

В Україні виявилася тенденція до падіння цін на ріпчасту цибулю. Фермери лише за тиждень знизили свої розцінки на 16%. Це означає, що незабаром здешевлення позначиться і на роздрібному ринку. Поки що цибулю в українських супермаркетах продають по 13-14 грн/кг.

0737_5c950e2c0ec8a.jpg (50.13 Kb)

Головною причиною падіння відпускних цін аграріїв стало зниження попиту на цибулю за достатньої пропозиції цього продукту, пояснили аналітики EastFruit. Крім того, якість овочу в сховищах швидко погіршується.

“Поступатися в ціні виробники змушені через помітне зниження попиту… Водночас якість ріпчастої цибулі в сховищах стрімко погіршується, через що їх власники знижують ціни, щоб таким чином стимулювати темпи збуту та скоріше розпродати наявні обсяги такої продукції”, – зазначили експерти.

Як показав моніторинг OBOZ.UA, у супермаркетах 15 грудня звичайну ріпчасту цибулю 1-го сорту продають за цінами від 13 до 13,95 грн за кілограм. Більшість пропозицій знаходиться близько позначки 13,9 грн/кг.

За даними аналітиків, у середині грудня 2022 року українські виробники відвантажували цибулю в середньому вдвічі дорожче, ніж у 2023 році. У той же час, багато фермерів все ж таки намагаються “притримати” товар через поточне падіння цін. Ті, хто може зберігати цибулю довше, хочуть дочекатися зростання вартості та продати овоч за вигіднішою для себе ціною.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *