В Україні стався різкий обвал цін на популярний овоч

В Україні різко зменшуються ціни на помідори. Лише за останній тиждень вартість знизилась на 17% (до 65-75 грн за кг).

15_tomato.jpg (28.9 Kb)

Після новорічних свят в Україні швидко дешевшають імпортні томати, про що свідчать дані щоденного моніторингу проекту EastFruit. При цьому аналітики проекту зазначають, що на даний момент ця продукція обходиться українським споживачам все ж таки дещо дорожче, ніж у першій половині січня 2023 року.

За останній тиждень ціни на тепличний томат в Україні знизилися в середньому на 17%. Сьогодні продавці пропонують до продажу цю продукцію по 65-75 грн/кг, залежно від якості та обсягу партії. Нагадаємо, що ще тиждень тому ціни на оптові партії імпортного томату на українському ринку реалізовувалися загалом по 90 грн/кг.

Варто додати, що на даний момент ціни на турецький томат в Україні в середньому на 16% вищі, ніж за аналогічний період минулого року. На додачу, нинішні цінники на помідори залишаються найвищими, як мінімум, за 5 останніх сезонів на внутрішньому ринку України.

Таке різке здешевлення гравці ринку пов’язують із досить помітним зниженням торгової активності в даному сегменті після свят. При цьому якість нереалізованої продукції, що накопичилася на складах оптових компаній, стрімко погіршується, що змушує продавців поступово знижувати ціни на імпортний томат.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *